Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 05 Ocak 2005 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meslekî ve TeknikEğitimYönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına DairYönetmelik

MADDE 1 ? 3/7/2002 tarihli ve 24804 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Meslekî ve Teknik EğitimYönetmeliğinin 107 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Okul ve kurumlardaki satın alma iş ve işlemleri, 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine göre yürütülür.?

MADDE 2 ?Aynı Yönetmeliğin 232 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Bu Yönetmelikte değerlendirme esası belirtilmeyen veya tereddüde düşülen belgelerin değerlendirilmesi ilgili GenelMüdürlükçe yapılır.?

MADDE 3 ?Aynı Yönetmeliğin 288 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?İşletmelerdeki meslekî eğitimin denetimi için; il meslekî eğitim kurulunca, işletmenin bağlı olduğu ilgili meslek odasından bir temsilci, kurum müdürlüğünden bir yönetici/alan öğretmeni,İŞKUR il müdürlüğünden en az şube müdürü düzeyinde bir temsilci ve eğitimin yapıldığı meslek alan/dalında uzmanlaşmış en az iki temsilciden her yıl komisyon kurulur. Bir ilde ihtiyaca göre aynı meslek dalında birden fazla komisyon oluşturulabilir.?

?Bu komisyon, valilik onayından sonra çalışmaya başlar.?

Yürürlük

MADDE 4 ?Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 5 ?Bu Yönetmeliğin ON BİRİNCİ KISIM ile ilgili hükümlerini Milli Eğitim Bakanı ile Çalışma ve SosyalGüvenlikBakanı, diğer hükümlerini ise Milli Eğitim Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber