Teknoloji ve Tasarım Öğretmenlerinin dikkatine!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Temmuz 2009 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?'Kimler öğretmen olabilir' ve 'Aylık karşılığı okutulabilecek dersler' kararı değişti? haberimiz de duyurduğumuz 07/07/2009 Tarih ve 80 Sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı Ekinde yer alan ?Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yükseköğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Esasların ?Geçici Madde 5 - İş Eğitimi (İş ve Teknik Eğitimi, Ev Ekonomisi, Ticaret) öğretmeni olarak görev yapmakta iken bu dersin 14/07/2005 tarihli ve 192 sayılı Kurul kararı ile kaldırılması sonucu; 12/05/2006 tarihli ve 133 sayılı Kurul kararının Geçici 10 uncu maddesine göre Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliğine alan değişikliği yapılan öğretmenlerden, mezun oldukları yükseköğretim programı bu Kararda belirtilen alanlara kaynak teşkil edenler, istemeleri hâlinde bu alanlara geçirilirler.? hükümlerine göre

İş Eğitimi (İş ve Teknik Eğitimi, Ev Ekonomisi, Ticaret) öğretmeni olarak görev yapmakta iken resen Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliğine alan değişikliği yapılan Teknoloji ve Tasarım Öğretmenleri mezun oldukları yükseköğretim programının karar ekinde yer alan çizelgede hangi alanlara kaynak teşkil ettiğini belirleyerek bu alanlara geçmek istemeleri halinde aşağıdaki dilekçe ile kurumlarına başvurmaları gerekmektedir.

GÖREVİ : ÖĞRETMEN

ÜNVANI : ÖĞRETMEN

ADI VE SOYADI :

BABA ADI :

DOĞUM YERİ VE TARİHİ :

SİCİL NO :

EMEKLİ SİCİL NO :

T.C.KİMLİK NO :

ÖZÜ : Alan Değiştirme İsteği

?????..OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

(Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne gönderilmek üzere)

İlgi: a) 07/07/2009 Tarih ve 80 Sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı

b) 12/01/1983 tarih ve 17926 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Devlet

Memurlarının Şikâyet Ve Müracaatları Hakkında Yönetmelik

İş Eğitimi (İş ve Teknik Eğitimi, Ev Ekonomisi, Ticaret) öğretmeni olarak görev yapmakta iken 12/05/2006 tarihli ve 133 sayılı Kurul kararının Geçici 10. maddesine göre Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliğine resen alan değişikliğim gerçekleştirilmiştir.

İlgi (a) daki kararın Geçici 5. maddesindeki; ? İş Eğitimi (İş ve Teknik Eğitimi, Ev Ekonomisi, Ticaret) öğretmeni olarak görev yapmakta iken bu dersin 14/07/2005 tarihli ve 192 sayılı Kurul kararı ile kaldırılması sonucu; 12/05/2006 tarihli ve 133 sayılı Kurul kararının Geçici 10 uncu maddesine göre Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliğine alan değişikliği yapılan öğretmenlerden, mezun oldukları yükseköğretim programı bu Kararda belirtilen alanlara kaynak teşkil edenler, istemeleri hâlinde bu alanlara geçirilirler.? hükümlerine göre İlgi (a) daki kararın ekli çizelgesinde yer alan ????.alanına mezun olduğum yüksek öğretim programı kaynak teşkil etmektedir. Bu nedenle ??????alanına alan değişikliğimin gerçekleştirilmesi için gereğinin yapılması konusunda ilgi (b) deki Yönetmeliğin 12.maddesinde yer alan; ?Müracaatlar hakkında karar verme yetkisi, kurumların çalışma usul ve esaslarını belirleyen kanun, tüzük ve yönetmelikler ile müracaat konusunu çözümlemeye yetkili kılınan mercilere aittir.

Müracaatı kabul eden ancak sorunu çözümleme yetkisi bulunmayan amirler bunları silsile yolu ile birinci fıkrada belirtilen mercilere 3 gün içinde intikal ettirilir.? Hükmü gereği taleplerimi içeren dilekçemin bu talepleri gerçekleştirmeye yetkili olan Milli Eğitim Bakanlığı Personel genel Müdürlüğüne iletilmesi hususlarında gereğini saygılarımla arz ederim.

?/?/2009

Adres: ????????.

?????

?????. ???????.. Öğretmeni

Ekler:Hizmet Belgesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber