Aile yardımı ödeneğindeki düzenleme ile mutemetlere nüfus memurluğu da yaptırılacak

Haber Giriş : 06 Ocak 2005 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUTEMETLER NÜFUS MEMURLUĞU YAPACAK

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 202.maddesi uyarınca çocuk sayısı kaç olursa olsun 2 çocuk için aile yardımı ödenmekte idi.

Ancak 18 yaşını dolduruncaya kadar tedavi yardımı ödeniyor ama çocuk yardımı alınmıyordu, bu zaten insan haklarına aykırı bir durum ama kimse de sesini çıkarmıyordu.

Biz bu durum düzeltilecek derken yeni bütçe kanunu ile mutemetlere nüfus memuru görevi yaptıracak yeni bir uygulama başladı. Bütçe Kanununun 24.maddesinin (b) bendi ile "0-6 yaş grubu çocuklara çocuk yardımı iki katı ödenir" hükmü getirildi. Sanki küçük çocukların masrafı daha çokmuş gibi.

Hangi mantık düşünüldü ise eski haksız uygulamaya artı haksız bir uygulama daha gelmiş oldu.

Zaten eskiden, çocuğu 18 yaşını doldurmuş memur gelip durumu bildirmiyordu mutemet takip ediyordu, şimdi de artı yük olarak çalışanın çocuğu "72 aylık olmuş mu olmamış mı" onun kaydı tutulacak.

Halbuki tedavi giderinden yararlanan 18 yaşından küçük çocuklar çocuk yardımından yararlanır denseydi hem bunlara gerek kalmayacaktı, hem de yıllardır süregelen bir haksız uygulama sona erecekti ama maalesef maaşları düzelteceğiz diyen bu hükümetten de acayip bir uygulama çıktı

Haberi yazan: meheris
Not: Yukarıdaki açıklama "Haber Gönder" bölümü yoluyla bizlere iletilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber