2005 OKS'ye İlişkin MEB Genelgesi

2005-2006 öğretim yılında; Resmî ve Özel Fen Liselerinde, Sosyal Bilimler Liselerinde, Anadolu Liselerinde, Yabancı Dil Ağırlıklı Liselerde, Anadolu Öğretmen Liselerinde, Anadolu Meslek Liselerinde, Anadolu Teknik Liselerinde, Anadolu İmam-Hatip Liselerinde, Sağlık Meslek Liselerinde ve diğer Bakanlıklara bağlı meslek liselerinde öğrenim görecek öğrencilerin seçme ve yerleştirme işlemlerine ilişkin olarak MEB tarafından genelge yayımlanmıştır. Genelgeyi görmek için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 07 Ocak 2005 00:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

SAYI : B.08.0.ETG.0.21.05.02-530.0/99
KONU
: 2005 OKS 04/01/2005

.............................VALİLİĞİNE
(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

GENELGE
2005/ 01

2005-2006 öğretim yılında; Resmî ve Özel Fen Liselerinde, Sosyal Bilimler Liselerinde, Anadolu Liselerinde, Yabancı Dil Ağırlıklı Liselerde, Anadolu Öğretmen Liselerinde, Anadolu Meslek Liselerinde, Anadolu Teknik Liselerinde, Anadolu İmam-Hatip Liselerinde, Sağlık Meslek Liselerinde ve diğer Bakanlıklara bağlı meslek liselerinde öğrenim görecek öğrencilerin seçme ve yerleştirme işlemleri; Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce (EGİTEK) gerçekleştirilecektir. Bu işlemlere ait açıklama ve kurallar, 2005 Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) E-Kılavuzu'nda yer alacaktır.

Polis Koleji Aday Tespit Sınavı ile ilköğretim okullarının 8. sınıflarında öğrenim gören öğrenciler için yapılacak Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı da 12 Haziran 2005 tarihinde yapılacak 2005 OKS ile birlikte gerçekleştirilecektir. Bu sınavlarla ilgili açıklama ve kurallar E-Kılavuz'da yer alacaktır.

Bakanlığımız, hâlen ilköğretim okullarının 8. sınıflarında okuyan bütün öğrencilerin 2005 OKS'ye girmesini tavsiye etmektedir. Okul idareleri ve öğretmenler bu sınavla ilgili bütün detaylı bilgileri öğrencilere duyuracaklar ve öğrencilerin sınava girmeleri yönünde gerekli tavsiyelerde bulunacaklardır.

Bu sınavla ilgili hususlar aşağıda maddeler hâlinde verilmiştir:
1. İlinizdeki tüm resmî ve özel ilköğretim okulu 8. sınıf öğrencilerine, başvurular ile ilgili gerekli duyurular yapılacaktır. Ayrıca, hâlen orta öğretim kurumlarının hazırlık sınıflarında okuyan öğrencilerin de Polis Koleji Aday Tespit Sınavı için başvuru yapabilecekleri duyurulacaktır.

2. Sınav başvurulan, 10 Ocak 2005 tarihinde başlayacak, 11 Şubat 2005 tarihinde saat 17.00'de sona erecektir. Başvuru işlemleri, internet aracılığı ile elektronik ortamda okul müdürlüklerince gerçekleştirilecektir. Bu işlemlerle ilgili açıklamalar, http://sinavlar.meb.gov.tr adresinde yayımlanacak, E-Kılavuz'da yer alacaktır.

3. Başvuru işlemlerinde öğrenci ile ilgili bilgilerin doğruluğundan, bilgileri elektronik ortamda giren okul müdürlüğündeki yetkili personel ile veli sorumlu olacaktır. Bilgi girişleri tamamlanan öğrencinin veri giriş ekranındaki onaylama işlemi yapılmadan önce bilgileri kontrol edilecek, varsa gerekli düzeltmeler yapılacak ve daha sonra elektronik ortamda
onaylanarak resmî kayıt hâline getirilecektir. Elektronik ortamda onaylanan bilgilerin çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak, okul müdürünce onaylandıktan sonra bir örneği veliye verilecektir. Bir örneği de okulda muhafaza edilecektir.

4. İnternet bağlantısı olmayan veya başvuru süresince teknik bir sebeple internet bağlantısı çalışmayan okullar, en yakın ADSL bağlantısı olan bir başka okuldan veya bağlantı sorunu olmayan İlçe veya İl Millî Eğitim Müdürlüğünden veri giriş işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

5. Sınava başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra başvuruda bulunan öğrencilerin bilgilerini içeren kontrol çizelgeleri, 14 Şubat 2005 tarihinde başlayıp 28 Şubat 2005 saat 17.00'ye kadar ilân edilecek, varsa bu süre içerisinde düzeltmeler elektronik ortamda yapılacaktır. Düzeltmeden sonra alınan çıktı onaylanarak bir örneği veliye verilecektir.

6. Sınav giriş belgeleri, 2005 Mayıs ayının üçüncü haftasından itibaren internette yayımlanacaktır. Okul müdürlükleri, sınav giriş belgelerinin internet aracılığı ile çıktısını alacaklar, adayın son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğrafını yapıştırıp mühürleyecekler ve belgeyi onaylayarak adaylara vereceklerdir.

7. Sınav sonuçlan, 2005 Temmuz ayının ortasından itibaren http://sinavlar.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır. Okul müdürlükleri tarafından sınav sonuç belgelerinin çıktısı internet aracılığıyla alınacak, onaylanarak adaylara verilecektir.

8. Tercihlerle ilgili hususların yer aldığı E-Tercih Kılavuzu http://sinavlar.meb.gov.tr adresinde 2005 Temmuz ayının ilk haftasından itibaren yayımlanacaktır. Tercih kılavuzunda; tercihlerin hangi tarihte yapılacağı, okulların kayıt-kabul şartları ile kayıt tarihleri, kontenjanları ve yerleştirme ile ilgili diğer hususlar yer alacaktır.

9. Kırtasiye, internet bağlantısı vb. giderler karşılığı olarak, başvurma ve tercih yapma dönemlerinde her adaydan 1 YTL/1.000.000 TL (bir YTL/bir milyon TL) okul-aile birliklerince gelir kaydedilecektir.

2005 OKS ile ilgili iş ve işlemler ile herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden yapılması hususunda gereğini rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber