8. Toplu görüşmenin ilk gününde yaşananlar

Memur sendikaları ile hükümet temsilcileri arasında yapılan sekinci toplu görüşmelerin ilk oturumu bugün yapıldı. Hem Devlet Bakanı hem de sendika temsilcileri basın karşısında bazı açıklamalarda bulunmuştır. Bu açıklamalara gün içerisinde sitemizde yer verilmiştir. Ancak bu açıklamaların yanı sıra, toplu görüşme masasında neler konuşulduğuna ve ne gibi kararlar alındığına ilişkin olarak bazı bilgiler yayımlıyoruz. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Asıl pazarlık denge tazminatında olacak
4/B uygulamasının sona erdirilmesi görüşülecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ağustos 2009 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu görüşmelerin ilk oturumu bugün saat 10:00'da yapılmıştır. Görüşmelerin başlangıcında, KESK Başkanı Sami Evren, söz alarak konfederasyonun görüşlerini açıklamış ve daha sonra toplu görüşme masasını terk etmiştir. Kamu sen ve Memur sen ise toplu görüşme masasındaki görüşmelere devam etmiştir.

Görüşmelerin ilk gününde önceliklki olarak 6 gündem maddesi belirlenmiştir. Aryıca alınan karar doğrultusunda her bir gündem maddesi için bir oturum yapılacaktır. Gündem madeleri ve oturum tarihleri şu şekildedir:

1- 2008 yılı Mutabakat Metni'nin değerlendirilmesi (Bugün yani 15 Ağustos itibariyle yapılmıştır.)

2- Değişik statüde çalışan kamu görevlileri ile özelleştirilen kurumlardaki personelin sorunları (19 Ağustos 2009- Burada 4/B'li, 4/C'li, 4924'lü personelin sorunları ele alınacaktır)

3- Kamu görevlilerinin diğer hakları ve çalışma şartları (19 Ağustos 2009)

4- Hizmet kolları bazında yaşanan sorunlar (20 Ağustos 2009)

5- Toplu sözleşme ve grev hakkı (22 Ağustos 2009)

6- Mali ve sosyal haklar (25 Ağustos 2009- Bu tarihte yapılan görüşmelerde bir karara varılamaması durumunda 29 Ağustosta bir daha toplanılacaktır)

Yukarıdaki gündem maddeleri kapsamında, 2008 yılı Mutabakat Metni'nin değerlendirilmesi bugün yapılmıştır. Memur temsilcileri daha önce bu konuda bir mutabakat zaptı imzalandığı için mutabakat metninde yer alan konuların bir daha müzakere edilmesine gerek olmadığını belirttiler. Büyük bir ihtimalle, mutabakat zaptı imzalanması durumunda, bu husus bir madde olarak zabıtta yer alacak ve 2008 yılı mutabakat metninde yer alan hususların hayata geçirilmesi istenecektir. 2008 yılı mutabakat metnini görmek için tıklayınız. Burada ayrıca şu husus belirtilmelidir. Memur temsilcileri, 2008 yılı mutabakat metninde yer alan "Her yıl toplu görüşme sürecinde en başarılı üç kamu kurum ve kuruluşu ile başarılı bulunan üç kamu çalışanının belirlenerek ödüllendirilmesi," şeklindeki ifadenin çıkarılmasını istemişlerdir. Bu talep uygun görülmüştür.

Ayrıca bugün, yukarıda yer verilen gündem maddeleri için alt komisyon oluşturulmasına karar verilmiştir. "Değişik statüde çalışan kamu görevlileri ile özelleştirilen kurumlardaki personelin sorunları", "Kamu görevlilerinin diğer hakları ve çalışma şartları", "Toplu sözleşme ve grev hakkı" ve "Mali ve sosyal haklar" konularında alşt komisyonlar oluşturularak, bu komisyonlardan çıkan çalışma raporları toplu görüşme masasında değerlendirilecektir. Oluşturulan komisyonlara Maliye, Devlet Personel Başkanlığı ile Memur Sen ve Kamu Sen temsilcileri katılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber