Forumdan: DPT'ye Mühendisler Giremez mi ?

Haber Giriş : 11 Ocak 2005 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki yazı memurlar.net formundan alınmıştır.

DPT'ye Endüstri Mühendisi olarak Uzman Yardımcılığı sınavına başvurdum.

İTÜ Endüstri Mühendisliğini tamamladıktan sonra, Boğaziçi Endüstri Mühendisliğinde master yapmaya başladım. Ve bir holdingde Planlama mühendisi olarak da çalıştım, ama açıkçası DPT sınavını görünce gerçekten şok oldum diyebilirim.

Bir sınav o kadar mı zor olur?

Ama sonuçlara baktığımda Hukuk, İktisat, İşletme bölümlerinden sınavı geçen geçene...Hatta bu bölümlerdekilerden bazıları barajı açtığı halde mülakata kontenjanına girememiş.Ve ardından bu alınmayan mühendislerin kontenjanları iktisatçılara, işletmecilere verilmiş.

Soru 1: Mühendis almamak için mi mühendislik soruları, diğer bölüm sorularına göre aşırı zor soruldu?

Soru 2: İktisatçılar, İşletmeciler endüstri mühendisinin işini yapabiliyorsa en başta neden endüstri mühendisi kotası ayrıldı?

Soru 3: Türkiye'de planlama işini Amerika, Avrupa ve Japonya'dakinden farklı olarak mühendisler yerine iktisatçılar mı yapıyor?

Soru 4:Atıl duran kamu yatırımları ve bir çok devlet yatırımındaki başarısızlığın altında bu gibi DPT'nin yaptığı bu gibi garip uygulamalar mı yatıyor?

Soru 5: Turgut Özal gibi mühendisler zamanında en parlak günlerini yapan ve asli görevini başarıyla yapan DPT laçkalaştı mı?

Yazan: Gattuca

Forumun ilgili sayfasındaki yukarıdaki yazıya ilişkin görüş alış verişi için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber