Başkent öğretmen evinde ne zaman yer bulabileceğim?

Haber Giriş : 16 Ocak 2005 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber yazan: Anadolu
Çalıştığı Kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

MEB'de öğretmenim. 26 Ocakta Ankaraya gideceğim ve daha gitmeden kara kara düşünmeye başladım nerede kalacağımı!

Efendim, Başkent Öğretmen Evi var ya! Hadi gidin de kalın bakalım!

Öğretmen evinde öğretmenden başka herkes var.

Bizim maaşlarımızdan öğretmen evleri için para kesintisi yapılmıyor mu? Ben neden Ankara'daki "ev"imde kalamıyorum ve kalamayacağım.

O zaman, Ankara'ya başka bir öğretmen evi daha yapılsın, biraz daha mütavazı şartları olsun, ona da razıyız, ama gittiğimizde kalacak yer sıkıntısı duymadan kendimizi rahat hissedeceğimiz bir yerde kalabilelim.

Geçenlerde yine sınav için gitmiştim, çekmediğim rezillik kalmadı Ankara'da.

Başkent Öğretmen Evi'nde kimler kalıyor, ne kadar süre kalıyor, niçin kalıyor?

Herkesin muzdarip olduğu bu konuya umarız yetkililer bir çözüm düşünüyordur



Başkent Öğretmenevi tarafından gönderilen açıklama

1993 yılından beri Milli Eğitim camiasına hizmet vermeye çalışan Öğretmenevimiz'in 2004 yılı konaklama istatistikleri şöyledir:

2004 yılı doluluk oranı : %59
Üye Oranı : % 71
Kamu Personeli Oranı : % 16
Serbest Oranı : % 13

Yukarıdaki istatistik bilgilerinden de anlaşılacağı gibi Başkent Öğretmenevinde kalanların %71'i MEB mensubudur. Yine yukarıdaki doluluk oranından anlaşılacağı gibi her zaman yer bulamama söz konusu değildir.

Öğretmenevimiz yılın belirli günlerinde (ÜDS, TUS, KDPS, LES vb. merkezi sınavlar) aşırı yoğunluk yaşamaktadır. Toplam 534 yatak kapasitesi olan Öğretmenevimizin bu merkezi sınav günleri dışında yer sıkıntısı yaşanmamaktadır.

Bahsi geçen 26 Ocak günü için 24-30 Ocak tarihleri arasında MEB Projeler Koordinasyon Merkezi tarafından 180 kişilik eğitim faaliyeti düzenlenecektir. İLKSAN Vakfı'nın 25-26 Ocak tarihlerinde Öğretmenevimizde genel kurulu yapılacak ve genel kurula katılacak olan 220 delege Öğretmenevimizde kalacaktır. Anılan tarihle ilgili doluluğun sebebi yukarıdaki faaliyetlerdir.

Saygılarımızla.

Not: Başkent Öğretmenevi ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler mail yolu ile sorularını sorabilirler. Ayrıca hazırlanmakta olan web sitemiz ile günlük doluluk oranlarını, konaklama yüzdelerini, gelir gider durumlarını tüm ayrıntıları ile kamuoyu ile paylaşacağız.

[email protected]

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber