'Kusura bakma hata yaptık ama yapacak bir şey yok'

Haber Giriş : 25 Ocak 2005 00:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haberi yazan: kalamoz

Benim eşim 6.5 yıl Sağlık Bakanlığında Ebe olarak çalıştı, yatay geçişle MEB'e geçti. 6 ayda Milli Eğitim Bakanlığında Sınıf Öğretmeni olarak çalıştı. Daha sonra istifa etti. Eşim MEB'da 6 ay öğretmenlik yaptığı ayrıcada işletme mezunu olduğu için yeniden öğretmenliğe atanamıyor.

Bizde Sağlık Bakanlığınca 2004 Eylül ayında açılan 72 adet istifa eden personelle ilgili açmış olduğu kadroya Aydın ilinden müracaat ettik. 23.12.04 tarihinde açıklanan ancak 28.12.2004 yayımlanan atama kura sonuçlarında eşimin ismi ne yerleştirienler ne de yerleştirilmeyenler arasında yer alıyordu.

Ben de bunun üzerine Sağlık Bakanlığına gittim. Orada bana eşimin ayrıldığı en son görev ünvanı öğretmenlik olduğu için İstihdam Kurulunca eşimin kuraya dahil edilmediği söylendi.

Ben de bu durumun 657 sayılı Kanunun 92. maddesine aykırı olduğunu söylemem üzerine bana İstihdam Kurulunca bir hata yapıldığı, ancak bunun sonradan fark edildiği, şu aşamada bir şey yapamayacaklarını söylediler.

Ben de yazılı cevap istedim, ancak bana cevap yazacak makam bulamadılar. Evraklar sahipsiz kaldı. Ben de 3 dilekçe bırakarak ordan ayrılmak zorunda kaldım. İşin garip tarafı 72 kadro açılmış, 94 müracaat var, yerleştirilen 60 kişi, bir de bana orada bulunan bir şube müdürü (ismi bende saklı) eğer kura çekilmeden önce gelseydin bu durumu düzeltirdik dedi.

Ben bu durumu sizinle paylaşmak istedim

Ayrıca bizi aydınlattığınız için teşekkür ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber