Cezaevi katipleri eşitlik istiyor

Haber Giriş : 26 Ocak 2005 00:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MANİSA

Halen Manisa E-Tipi Kapalı Cezaevinde ? Cezaevi Katibi ? olarak görev yapmaktayım. 5.dereceli  kadroda 3.derecenin 3.kademesinden maaş almaktayım.

15 Nisan 2004 tarih ve 25434 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren kanun hükmünde kararname ile ; Cezaevi Katiplerine  ?Adalet Hizmetleri Tazminatının ? 1, 2, 3 ve 4.dereceler üzerinden ödenebilmesi için bu kadrolara atanma şartı aranmıştır.

Bunun yanında; aynı ünvanı taşıdığımız, aynı işleri yaptığımız ve aynı sınavlara tabi tutularak görevlerimize atandığımız ? Zabıt Katiplerine"  Adalet Hizmetleri Tazminatı  ödenirken kadroya atanma şartı aranmayıp, maaş almakta olduğu derece esas alınmaktadır.

Adalet Bakanlığına bağlı olarak görev yapmakta olan Zabıt Katipleri ile Cezaevi Katiplerinin yaptıkları iş, taşıdıkları ünvan, bağlı oldukları bakanlık aynı olmasına rağmen ?Adalet Hizmetleri Tazminatının" ödenmesine gelince farklı uygulama yapılması ve farklı şartlar aranması T.C.Anayasasının eşitlik ilkesi ile bağdaşmamaktadır.

Bizler aynı sınavlara tabi tutularak kimimiz Adliyelere atanarak "Zabıt Katibi", kimimiz de Cezaevlerine atanarak ?Cezaevi Katibi" ünvanlarını aldık. Biz Cezaevi katipleri  Cezaevlerine atanmayıp Adliyelere atanmış olsa idik ünvanımız Zabıt Katibi olacaktı ve Adalet Hizmetleri Tazminatından yararlanırken böyle bir haksızlık ile karşı karşıya kalmayacaktık.

4 ve daha yukarı derecelerde Cezaevi Katibi kadrosu yok ise Devlet Memurları Kanununun 33.maddesi gereğince ?kadrosuz memur çalıştırılamayacağından"  aynı kanunun 34.madde  gereğince Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının da görüşü alınarak kadro ihdas edilmesi gerekmektedir.

Ben şu anda 5.dereceli kadroda 3. derecenin 3.kademesinden maaş almaktayım ve  Adalet Hizmetleri Tazminatından % 58 oranında yararlanmaktayım.Aynı derecedeki bir Zabıt Katibi ise Adalet Hizmetleri Tazminatından % 100 oranında yararlanmaktadır.

Bu konu ile ilgili olarak dava açan arkadaşlarımız davayı lehe olarak kazanmışlar ve bu kararlarda Danıştay'ca uygun görülerek ONANMIŞTIR.

Adalet Bakanlığı bünyesindeki bu eşitsizlik bir gün gelip düzeltilmesi temennisiyle

SONUÇ :

Adalet Hizmetleri Tazminatının 4.ve daha yukarı dereceden maaş alan Zabıt Katiplerine ödenmesinde kadro şartı aranmazken, 4.ve daha yukarı derecelerden maaş alan Cezaevi Katiplerine bu tazminatın ödenmesinde bu kadrolara atanma şartının aranması T.C.Anayasasının EŞİTLİK ilkesine aykırı olduğu aşikardır.

Bunun için ; aynı ünvanları taşıdığımız,aynı işleri yaptığımız ve aynı Bakanlığa bağlı olarak görev yaptığımız Zabıt Katiplerine 4.ve daha yukarıda derecelerde ödenen oran üzerinden (3.dereceye atandığım tarihten itibaren) Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenmesi hususunda karar verilmesi ;

talep ediyorum

Haber gönder bölümü yoluyla Yorum yazan: İnfazcı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber