İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başbakanı bile yanıltan MEB bürokratları görevde mi kalacak?

MEB, Kasım ayında 10 bin kadrolu öğretmen alımı için, gerekli açıktan atama iznine sahip olmadığını, ancak bu hafta fark edebilmiştir. Memurlar.net'in geçen hafta yaptığı ve öğretmen adaylarının boş yere bekletildiği, Başbakanın yanıltıldığı haberi sonrasında, Meclise dün bir kanun teklifi sunulmuştur. Ancak, MEB üst düzey yönetimi şu sorunun cevabını vermelidir: Aylardır neredeydiniz?...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Kasım 2009 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB, Kasım ayında kadrolu öğretmen alacağını aylar önce açıklamıştır. Aşağıda memurlar.net forum üyelerince hazırlanan kronoloji bulunmaktadır.

Biz, memurlar.net olarak, elimizde istatistiki veri bulunmadığından, bu durumun farkına ancak geçen hafta varabildik ve bakan Çubukçu'nun öğretmen adaylarını yanılttığını belirttik.

Burada şu hususu özellikle belirtmek istiyoruz: bir Bakanın bütçe kanunda yer alan açıktan atama izninin ne demek olduğunu bilmemesi, açıktan atamaların tüketilip tüketilmediğini elbette bilmesi ve ona göre açıklama yapması gerekmektedir. Ancak, bir bakan bu şekilde yanlış açıklama yapmış olsa dahi MEB bürokratlarının bakanı bilgilendirmesi ve durumu açıklığa kavuşturması gerekmektedir.

İşte memurlar.net forum üyelerinin hazırladığı kronoloji

KASIM SKANDALI !!! NASIL KANDIRILDIK ?

Ciddi bir kurum olarak bildiğimiz Milli Eğitim Bakanlığı Kasım atamalarını yüzüne gözüne bulaştırdı. Diğer ülkelerde eğitim politikaları 50 yıl öncesinden belirlenirken, ülkemizde yapılacak bir atama için yetkili kişilerin ağzından birkaç ay içinde bin türlü açıklama çıktı. Atama bekleyen 320 bin öğretmen adayı aylarca oyalandı. Birçoğu önüne gelen iş tekliflerini kabul etmedi. Bir kısmı askerliğini erteledi....

İŞTE YETKİLİ KİŞİLERİN AĞZINDAN ÇIKAN VE BİRBİRİYLE ALAKASI OLMAYAN AÇIKLAMALAR:

1. Hüseyin ÇELİK 20.03.2009 2009-1 öğretmen atamaları Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen törenle yapıldı. Bakan Çelik törende yaptığı konuşmada, Ağustos ayında 15 bin, Kasım ayında ise 10 bin öğretmen atayacaklarını belirterek, 2009 yılında toplamda 40 bine yakın öğretmen atanacağını söyledi.

2. M.E.B. Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN : 14.09.2009, TRT-2 (Günün Konusu) 2009/2 öğretmen atamalarının üzerinden bir hafta bile geçmeden TRT-2 de ?Günün Konusu? adlı programda M.E.B. Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın; ?Ekim sonu veya Kasım ayının başında bütün branşlara dağıtılmak üzere 17000 öğretmen alımı yapmayı planlıyoruz? şeklinde bir açıklama yaptı.

3. Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU: 12.09.2009 , CNN TURK (Eğrisi Doğrusu) İlk etapta 50 bin sözleşmeli öğretmeni kadroya alacağını, kadroya alınan sözleşmeli öğretmenlerden sonra bir daha sözleşmeli alımı yapmayacaklarını belirtti. 15 bin 800 öğretmen alımına ilaveten 30 bin öğretmen alımı için Maliye'ye yazı yolladıklarını belirtti.

4. Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU: 13.10.2009, AA Bakan Nimet Çubukçu, tanıtımın ardından bir gazetecinin, öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı ve kaç kişinin atanacağına ilişkin sorusu üzerine, kasım ayında atama yapacaklarını, ancak Maliye Bakanlığı ile çalışmalar tamamlandıktan sonra açıklamada bulunulacağını söyledi.

5. Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU: 06.11.2009, (Gazetecilere) Bakanlığın bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çubukçu, ''Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?'' sorusu üzerine, bu ay içerisinde gerçekleştirilecek 10 bin öğretmen ataması için Maliye Bakanlığı ile yaptıkları sözlü görüşmelerde mutabakat sağladıklarını belirtti. Bununla ilgili yazışmalara devam edildiğini ifade eden Çubukçu, ''Kasım ayı bitmeden atamaları yapmayı düşünüyoruz'' dedi.

6. Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN: 08.11.2009, TRT-1 (Politik Açılım) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TRT-1'de yayınlanan "Politik Açılım" programına katıldı. Programda başbakan Erdoğan'a öğretmen atamaları da soruldu. İşte konuşmanın ilgili bölümü: ?2 ay kadar önce biz 15 bin öğretmen ataması yaptık. Bunun 10 bini sözleşmeliydi, 5 bini kadroluydu. Şimdi de bu ay içerisinde(kasım), Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığımızın çalışması devam ediyor, 10 bin kadrolu alacağız. Sözleşmeli değil.?

7. Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU: 11.11.2009 Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitim Projesi Bilgilendirme Toplantısı ve Çalıştayı öncesinde gazetecilerin Kasım ayında yapılacak öğretmen atamaları ile ilgili sorularını yanıtladı. ?10 bin kadrolu öğretmen yeni atamadır. Bu yeni atamaya sözleşmeliler de başvurabilir." dedi.

8. 2009 Yılı M.E.B. İş Takvimi, KASIM Sorumlu Birim: Personel Genel Müdürlüğü Yapılacak Çalışmalar: 2009 yılına ait öğretmen kadrolarından boş kalanlarına, yoğun ihtiyaç duyulan alan/alanlardan kadrolu öğretmen atamasının yapılması, sonuçların duyurulması, göreve başlamalarının sağlanması Başlama/Bitiş Tarihi: 16 Kasım/ 31 Aralık

9. Ana Haber Bültenleri 11.11.2009 Fox TV ve Kanal 24 Ana Haber Bültenleri'nde, M.E.B.'in öğretmen atamalarını 24 Kasıma kadar tamamlayacağı bildirildi.

Şimdi bu mail ile m.e.b. Yetkililerine sormak istiyorum. Ataması yapılmamış olan 320 bin öğretmen adayından biri siz olsaydınız bu açıklamalardan sonra hayatınıza nasıl yön verirdiniz?

Kime güvenirdiniz ?

Fakat ben sizden cevap istemiyorum artık. Çünkü biliyorum ki yaptığınız açıklamalar ancak yukarıda sıraladığım haberlere yenisini katmış olacak. Biz ise hala beklemede, kararsız, hayata küsmüş ve de içindeki öğretmenlik aşkı bitmiş 320 bin kişi olarak hayatımıza plansız bir şekilde devam edeceğiz...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber