Döner sermayeler, kefalet sandıkları, sosyal güvenlik kurumları, atamalarda izin almayacak

Haber Giriş : 27 Ocak 2005 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce sitemizde açıklandığı üzere kamuya yapılacak atamalardaki 48 binlik açıktan atama izni sadece genel ve katma bütçeli kamu kurumları için geçerlidir.

Kamuda genel ve katma bütçeli kamu kurumu kapsamına girmeyen kamu kurumlarıda bulunmaktadır. Döner sermayeler, kefalet sandıkları, sosyal güvenlik kurumları ve bütçeden yardım alan kuruluşları bunlardandır. Bütçelere göre kamu kurumlarının tasnifini görmek için tıklayın.

Diğer taraftan, 2005 yılı bütçe kanunu ile Döner sermayeler, kefalet sandıkları, sosyal güvenlik kurumları ve bütçeden yardım alan kuruluşlara açıktan atama izni verme yetkisi Maliye Bakanlığına verilmiştir. Bakanlık bugün bir genelge yayımlamıştır. Buna göre geçen yıl emeklilik, ölüm ve istifa sonucu ayrılan personel sayısının % 80'ini geçmemek kaydıyla belirtilen kamu kurumlarının Maliye Bakanlığından izin almasına gerek yoktur.

Bakanlık yayımladığı genelgede konuya ilişkin şu açıklamayı yapmıştır."Yapılan değerlendirmede, döner sermayelerin, kefalet sandıklarının, sosyal güvenlik kurumlarının ve bütçeden yardım alan kuruluşların serbest memur kadrolarına yapacakları açıktan atama sayıları ile genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler, döner sermayeler, kefalet sandıkları, sosyal güvenlik kurumları ve bütçeden yardım alan kuruluşlar dışındaki kurumlardan yapacakları memur nakilleri toplamı, ilgili kurumlarda 2004 yılında emeklilik, ölüm ve istifa sonucu ayrılan personel sayısının % 80'ini geçmemek kaydıyla söz konusu kurumların serbest boş memur kadrolarını açıktan veya naklen atama suretiyle Bakanlığımızdan izin alınmaksızın kullanmaları uygun görülmüştür. Ancak, 2005 yılı programı ile kurulması veya genişletilmesi öngörülen birimler ve hizmetin gerektirdiği zorunlu haller için söz konusu oranın aşılması gerektiği durumlarda Bakanlığımızdan izin alınacaktır"

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber