Abbas Güçlü doğru olmayan bilgileri yayınlamaya son vermeli

Geçen haftadan bu yana Kasım ayında 10 bin kadrolu öğretmen atamasında yaşanan skandalı gündem etmekteyiz. Bu süreç boyunca, Milliyet yazarı Abbas Güçlü, MEB'den aldığı bilgileri yayımlayarak gündem değiştirmeye çalışmaktadır. Sayın Güçlü son olarak 17 Kasım itibariyle tasarının Plan ve Bütçe Komisyonundan geçtiğiğini belirtti ki, verilen bu bilgi de doğru değildir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Kasım 2009 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB bürokrasisi veya Sayın Çubukçu konulara hakim olmadıklarını, binlerce adayı yanılttıklarını, 10 bin kadrolu öğretmen alımında göstermişlerdir.

Ancak, MEB bürokrasi, bu büyük hatanın gündeme gelmemesi için Sayın Abbas Güçlü kanalıyla, öğretmen adaylarına her gün yeni bir bilgi aktarmaktadır.

Geçen hafta boyunca, "Kasımda ayında 10 bin kadrolu öğretmen ataması olacak" mesajı hep Abbas Güçlü kanalıyla öğretmen adaylarına aktarıldı.

Yine geçen hafta boyunca Abbas Güçlü, MEB bürokratlarının aktardığı bilgiler doğrultusunda, ve az sonra spotlarıyla, şu şu branşlardan daha fazla alım olacak, Şubat'ta alım olacak, sözleşmeliler başvurabilecek gibi hep gündem değiştirmeye yönelik bilgiler verdi.

Sayın Güçlü, son olarak da, 17 Kasım itibariyle, tasarının Plan ve Bütçe Komisyonundan geçtiğini ve Genel Kurula geldiğini belirti. Oysaki 16 Kasım'da Meclise verilen bir tasarının Plan ve Bütçeden hemen geçmesi mümkün değildi. Memurlar.net'in Meclisten aldığı bilgilere göre tasarı Perşembe günü itibariyle Plan ve Bütçe Komisyonuna gelecektir. Tasarı, Perşembe günü Plan ve Bütçeden görüşülürse, eğer bir tatil kararı alınmaması durumunda, önümüzdeki hafta içinde Meclis Genel Kuruluna gelmesi planlanmaktadır.

Buradan bir kez daha belirtmek istiyoruz:

Basiretsiz bir şekilde aylardır öğretmen adaylarını yanıltan MEB bürokrasisi bu yanlışın hesabını vermelidir. MEB müsteşarı ve MEB Personel Genel Müdürü hesap verenlerin başında olmalıdır. Sorulması ve gündemde tutulması gereken konu budur. Yoksa şu şu branşlara öncelik verilecek gibi sadece iştah kabartan haberlerle, MEB'in aktardığı her bilgisi kontrol etmeksizin sunan yayınlarla, öğretmen adaylarının yanıltılmasına Abbas Güçlü aracı olmamalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber