2005 yılı yurtdışı gündelikleri

Haber Giriş : 28 Ocak 2005 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

27.01.2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

2005 yılı yurtdışı gündelikleri belirlendi

Karar Sayısı : 2004/8340

2005 Mali Yılında uygulanacak ekli ?Yurtdışı Gündeliklerine Dair Karar?ın yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 27/12/2004 tarihli ve 33355 sayılı yazısı üzerine, 6245 sayılı Harcırah Kanununun 34 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 30/12/2004 tarihinde kararlaştırılmıştır.

YURTDIŞI GÜNDELİKLERİNE DAİR KARAR

Madde 1- Yurtdışına yapılacak sürekli görev yolculukları ile geçici görev ve tedevai amacıyla yapılacak yolculuk ve ikametlerde Yeni Türk Lirası olarak verilecek gündeliklerin yabancı para cünsinden miktarları ekli cetvelde gösterildiği şekilde tespit edilmiştir.

Yurt dışı gündeliklerinin Yeni Türk Lirası cinsinden miktarları, yabancı para cinsinden gündfelik miktarlarının T.C. Merkez Bankacsınca ilan edilen cari (efektif veya döviz) satış kuru ile çarpılması suretiyle bulunur.

Tahakkuk ve mahsup işlemlerinde, döviz satış bordrosunda gösterilen tarihteki kur esas alınır.

Birden fazla ülkeyi kapsayacak yurtdışı geçici görev yolculuk ve ikametlerinde, her ülkedeki kalış süresi için o ülkeye ilişkin gündelik esas alınır.

Madde 2- Bu karar hükümlerine göre yurtdışına gönderilenlere, Türkiye'den her çıkışlarında, seyahat ve ikamet süresinin ilk on günü için ödenecek gündelikler, ekli cetveldeki miktarın %50 arttırılması suretiyle hesaplanır.

Bunlardan, aynı süre ile sınırlı olmak kaydıyla yurtdışında yatacak yer temini için ödedikleri ücretleri fatura ile belgelendirenlere faturada gösterilen günlük yatak ücretinin yukarıdaki şekild hesaplanan gündeliklerinin %40'ını aşması halinde aşan kısmın %70'i ayrıca ödenir. Ancak, yatacak yer temini için ödenecek ilave miktar, hesaplanan gündelikerin;

a) I-III nolu sütunlarda gösterilenler için %100'ünden,
b) IV-VI nolu sütunda gösterilenler için %80'inden ,
C) Diğer ütunlarda gösterilenler için %70'inden,

fazla olamaz.

Bu madde hükmü yurtdışı sürekli görev harcırahının hesabında dikkate alınmaz.

Madde 3- Kurumlar, hizmetin özellikleri, mevcut ödenek miktarı ve görev yerinde ücretsiz veya düşük ücretli yatacak yer temin edilip edilmediği gibi hususları dikkate almak suretiyle, ekli cetvelde gösterilen miktarlardan daha aşağı miktarda gündelik ödeyebilirler. Ancak, bu şekilde ödenecek gündeliklerin ilgililerce kabul edildiğinin görev mahalinden ayrılmadan önce idarelerine yazılı olarak bildirilmesi gerekir.

Madde 4- Geçici görev ile yabancı ülkelere gönderilenlere, özel anlaşmaları gereğince yabancı devlet, uluslararası kuruluş veya resmi diğer kuruluşlar tarafından ödeme yapıldığı taktirde bu ödemeler gündeliklerinden indirilir.

Madde 5- Bu karar,

a) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yapılacak sürekli görev yolculukları ile geçici görev yolculuk ve ikametlerinde,

b) Staj ve öğrenim amacıyla yurtdışına gönderilenlere (gidiş ve dönüş yol gündelikleri hariç)

c) Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu Kararıyla yurtdışına gönderilenlere (gidiş ve dönüş yol gündelikleri hariç),

uygulanmaz.

Madde 6- Bu karar 1/1/2005 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 7- Bu karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Yurt dışı gündelik cetveli için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber