Bu vahşetin cezası 969 TL

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2009 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Şanlıurfa'da kaçan boğayı direğe bağlayıp ayak bilekleri ve boynuna attığı bıçak darbeleriyle etkisiz hale getiren kasaba 969 TL idari para cezası kesildi

Bayramın ilk günü Şanlıurfa'da yaşanan 'boğaya bıçaklı işkence' görüntüleri Türkiye'yi isyan ettirdi. Haber bültenleri ve gazetelere yansıyan görüntülerin ardından kasap M.H.Ç., dün sabah İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından evinden alınarak, Yenişehir Polis Merkezi'ne getirildi. M.H.Ç. hakkında, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 'hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işkence yapmak' düzenlemesini getiren maddesi 900 TL ceza uygulandı.

'KABAHATLER'DEN 69 TL

Zabıta ekipleri de Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca kasaba 69 TL para cezası kesti. Kasap M.H.Ç., işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. Kentte dün yaşanan olayda M.H.Ç., kaçan ve uyuşturucu iğneler yapılan boğayı elektrik direğine bağlamış, ayakları ve boğazına attığı bıçak darbeleri ile etkisiz hale getirmeye çalışmıştı.

Yok böyle bir kesim dinen yasak

BAYRAMDA yaşanan bu olay İl Müftülüğü'nün tepkisini çekti. Müftü Vekili Mustafa Erdem, 'Böyle bir kesim usulü yoktur, hayvanlara işkence dinimizde kesinlikle yasaklanmıştır. Bağlanmış bir hayvana bu şekilde işkence edilmesi kesinlikle uygun değildir' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber