7 soruda öğretmenlik atamaları

10 bin kadrolu öğretmen atamasına başvurular 4 Aralık itibariyle başlamıştır. Başvurular 14 aralık tarihine kadar yapılacak, sonuçlar ise 16 Aralık tarihinde açıklanacaktır. MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kılavuz öğretmen atamalarına ilişkin usul ve esasları belirlemektedir. Bu kılavuz Ağustos ayında yayımlanan kılavuz ile, bir kaç nokta dışında, aynıdır. Kılavuz bağlamındaki 7 soru ve 7 cevap için başlığa tıklayınız.

Sözleşmeli öğretmenin kendi okulunu tercih edememesi ne kadar doğru?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Aralık 2009 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli öğretmenlerden boşalan yerlere atama yapılacak mı?

Bilindiği üzere kadrolu öğretmenliğe sözleşmeli öğretmenler de başvurabilecektir. Boşalan sözleşmeli öğretmen pozisyonlarına atama yapılacağı ise Sayın Çubukçu tarafından Meclis'te açıklanmıştır. Ancak burada sorun, boşalan sözleşmeli pozisyonlara ne zaman atama yapılacağıdır. Zira 16 Aralık'ta sonuçlar açıklanacak ve adaylar 15 gün içinde göreve başlayacaktır. Boş kalan sözleşmeli pozisyonların Bakanlığa bildirilmesi, planlama gibi hususlar gözönüne alındığında ilan, 15 Ocak 2010'u bulabilir. Ancak 24 Ocak'ta okullar tatile girecektir. MEB Şubat'ta atama yapacak ise boşalan sözleşmeli pozisyonlara görevlendirmeyi Şubat ayı atamaları ile birleştirebilir.

Vekaleten başvuru yapmak mümkün mü?

Bu husus kılavuzun 7.1. maddesi, 3. paragrafında, açıklanmıştır. Kılavuza ulaşmak için tıklayınız.

Aday veya asil memurlar KPSS10 puanı ile başvuru yapabilecek mi?

Danıştay'ın almış olduğu karar gereğince 2009/2 öğretmen atamalarında, memur olarak çalışanlara da öğretmenliğe KPSS10 puanıyla başvuru hakkı getirilmiştir. Söz konusu bu uygulama bu atama döneminde de devam etmektedir. Ancak başvurmak isteyenlerin EK-5/a ve EK-5/b ile görevli oldukları kurumun muvafakat vermeye yetkili amirinden onaylı muvafakat almak durumundadırlar.

Askere gidecekler veya askerde olanlar

Önceki kılavuzda "Atandığı takdirde iki aylık yasal süre içinde göreve baslayabilecek durumda" olanlar şeklinde bir sınırlama bulunmaktaydı. Aralık 2009 kılavuzunda bu sınırlama yer almamaktadır. Bakaya olmamak kaydıyla herkes öğretmenliğe başvurabilecektir. MEB askere gidenlerin haklarını saklı tutacaktır.

Sözleşmeli öğretmenlerin görev yaptığı eğitim kurumundaki boş kadrolar

Önceki kılavuzda yer alan "Hâlen sözlesmeli öğretmenlerin görev yaptığı eğitim kurumları, diğer adaylara tercih olarak sunulmayacaktır." şeklindeki sınırlama bu kılavuzda yer almamıştır. Sözleşmeli öğretmenlerin görev yaptığı okuldaki boş kadrolar tüm adaylara gösterilecektir.

İngilizce öğretmenliği

Ağustos kılavuzunda bir kaç alana daha İngilizce öğretmenliğine başvuru hakkı tanınmıştı. (Ağustos kılavuzu Madde 5.1.)

Bu kılavuzda sadece Beden Eğitimi Öğretmenliği ile Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliğine kaynak dışı başvuru imkanı verilmiştir.

Eylül ayında memuriyetten istifa edip sözleşmeli olan öğretmenler

İstifa eden bir memur eğer usulüne uygun istifa etmiş ise 6 ay değilse 1 yıl boyunca yeniden memur olamamaktadır. Bu nedenle Eylül ayında memuriyetten istifa edip sözleşmeli öğretmen olanlar kadrolu öğretmenliğe başvuramayacaktır. (Aralık kılavuzu madde 2.4.)

Forumdan seçilen önemli başlıklar

Tercihlerinizde rotasyona uğramayacağınız yerleri tercih edin!

Yeni Hizmet Bölgeleri ve Puanları Haritası

Sınıfcılar Sorularınızı Yanıtlaya Bilirim!

Sadece istanbul okulları hakkında bilgi paylaşıyoruz

Aralık 2009 celbi için rapor alıp öğretmenlik başvurusunda aıkıntı yaşayanlar

Doğunun iyi yerleri hakkında bilgi verir misiniz, sanki istanbul yazmaktan daha mantıklı

Bir okulda 2 tane açık gösteriyorsa o okulu iki kere mi tercih edeceğiz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber