MEB Personel Genel Müdürü sayın YALÇIN'a açık çağrı

Müdür ve müdür yardımcılığı sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sonuçların bir liste halinde yayımlanması gerektiğine ilişkin beklentiler karşılanarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından listeler yayımlanmıştır. Öncelikle şeffaflık noktasında göstermiş olduğu hassasiyet nedeniyle yayımlamış olduğu sınav sonuç listelerinden dolayı MEB Personel Genel Müdürü Sayın Necmettin YALÇIN'ı tebrik ederken, eğitimciler adına kendisine teşekkür ediyorum. Fakat iş burada bitmemektedir. Devamı için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Aralık 2009 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konunun derinliğine geçmeden önce sınav sonuçlarını kısaca bir değerlendirelim:

Müdürlük sınavına 38704 aday katılmış ve bunun 21342'si 60 olan kazanma barajını aşmıştır. Yani %55 başarıdan söz etmek mümkün.

Müdür yardımcılığı sınavına ise 61005 aday katılmış ve bunlardan 16971'i 60 barajını aşmıştır. Yani başarı %27.

Bu noktada sayın YALÇIN'dan ve MEB'den beklentilere geçecek olursak;

Şimdi burada yapılması gereken; yönetmeliğin yayımlanmadan önceki aşamasından yayımlanma ve sınav sürecine kadar katkı sağlamak adına çalışan sendikaların haklı talepleri olarak atamalar noktasında da aynı duyarlılığın gösterilmesidir.

Atamalar için düğmeye yarından tezi yok basılmalıdır. Aksi durum eğitim adına zarar verici olacaktır.

Aksi durumda bu sınavda başarılı olan ve 26.03.2005 sınavında başarılı olup atanmayan öğretmenlerden oluşan 40bin den fazla öğretmenin vebalini üzerlerine alacaklardır.

Ayrıca, atamalarda keyfiyetlere yer verilmemelidir. Yönetmelikte yer alan en keyfi durum valiliklerin atamalar için zaman belirleme hakkına sahip olmaları hatta ve hatta hiç duyuruya çıkmamak gibi saçma bir uygulamaya da imza atabilecek olmaları noktasındadır.

Derhal duyuruya çıkılmalı ve bu sayın Yalçın'ın girişimleri, sayın bakanın talimatları ile olmalıdır. Duyuru için geç kalınmaktadır. Bu iş için en uygun zaman dönem arasıdır. Kamuoyunun beklentisi de bu yöndedir. Kısa sürede duyuruya çıkılmaz ise işlemleri yeni döneme yetiştirmek mümkün değildir.

Sınava dayalı atamalar yapılmadan isteğe bağlı yer değiştirmeleri yapmak da haksızlıklar doğuracağına göre zorunluya tabii ve iller arası atamalar da sakata girecektir.

Tüm bu süreçleri tamamlamak sadece biraz özverinin yanı sıra gerçekten mevzuat doğrultusunda işi çözmeyi istemekten geçmektedir. İstek olduktan sonra çözümlenmesi mümkündür.

Bilindiği gibi müdür yardımcılığı atamaları sadece sınav puanına göre yapılacağından duyurunun yapılması, başvuruların alınması ve değerlendirme yapılarak atamaların gerçekleştirilmesi çok hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Müdürlük için sağlıklı bir çalışma yapmak için ise daha önce de ele aldığımız gibi;

İLSİS üzerinden başvurular alınmalıdır. (Bakanlıkta çalışma devam etmektedir zaten alınacaktır)

Tüm puanlar İlsis tarafından hesaplanmalıdır.

Başvurular sona erdikten sonra kişilere ait sınav puanının yanında Ek-2 puanları ve tercih ettikleri kurumlar ilan edilmelidir.

Atamalar yapıldıktan sonra hangi adayın kaç puan ile hangi tercihine atandığı açıklanmalıdır.

Sayın Genel Müdür bu iş için gösterdiğinizi çaba ilk göreve başladığınız dönemde verdiğiniz sözlere uygundur.

Bunun devamı ve sağlıklı sonucun alınabilmesi için kararlılıkla devam edilmesi gerekmektedir.

Yalnız bazı kesimler tarafından (özellikle 5 yıldır dönemin çarkından rant sağlayarak vekaleten görevlerde bulunanlar tarafından) atamaların eğitim öğretimin aksatılmaması saçma bahanesiyle yıl sonuna bırakılacağı dillendirilmeye başlamış ve kamuoyu oluşturulmaya çalışılmaktadır.

O zaman da sayın bakan H.ÇELİK giderayak Nisan ve Mayıs aylarında alelacele 76.madde kapsamında atama yaparken eğitim öğretim aksamamış mıdır diye sorulacaktır.

Konu bu noktaya gelmişken; 76.madde ile ilgili yapılan atamalar bir bir iptal olmaktadır. Bu konunun bakanlık nezdinde halen savunuluyor olması gerçekten eğitim ve hukuk adına üzüntü vericidir.

Bugün elimize gelen ve http://www.memurlar.net/haber/155116/ linkinde yayımladığımız kararda ki bazı ifadeler, daha önce de ifade ettiğimiz gibi 76.madde atamaları yapıldığı dönemde yürürlükte bir yönetmelik bulunduğu halde yapılmasının sorgulanması gerektiği cümlemizi teyit eder niteliktedir.

Kaldı ki daha önce defaten belirttiğimiz gibi bu atamaların eğitimin aksamaması, oradaki vekillerin asil yapılması, gerekli deneyime sahip olanların atanması açıklamaları da gerçekçi değildir.

Yaklaşık bin kurumu kapsayan ve şu ana kadar ikiyüze yakını durdurulan bu atamalar bakanlıkta kara bir leke olarak duracaktır. Sayın H.ÇELİK yaptığı icraatlarla değil yaptığı usulsüz uygulamalarla anılmaya devam edilecektir.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

DÜZELTME NOTU: Müdür yardımcılığı sınavına ise 61005 aday katılmış ve bunlardan 16971'i 60 barajını aşmıştır. Yani başarı %27.

Bilgisi sehven yanlış yazılmış olup doğrusu;

Müdür yardımcılığı sınavında değerlendirmeye tabi olan 90208 adaydan 25387'si 60 barajını aşmıştır. Yani başarı %28.

Şeklinde olmalıdır. Yani sayın genel müdür ve bakanlığın vebal alacağı kişi sayısı 50bin civarındadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber