Uzman maaşları eşitlenmesi ve Bakanlar Kurulunu yanıltan bürokratlar

Bakanlar Kurulunun 2 Kasım tarihli toplantısında, kamu kurumlarında çalışan tüm uzmanların maaşlarının eşitlenmesi ve uzman istihdam edilmeyen kurumlarda da uzman istihdam edilmesi gibi, çok önemli bir konu görüşülmüştür. Söz konusu brinfing sonrasında hükümet sözcüsü Cemil Çiçek yaptığı açıklamada, düzenlemenin Kasım ayı içinde Meclise sunulacağını belirtti. Ancak Aralık ayının 14'üne girmiş olmamıza rağmen Meclise sevk edilen bir tasarı bulunmamaktadır. O halde neden "Kasım ayı" içinde denilmiştir?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Aralık 2009 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Cemil Çiçek'in Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklama

''Zaman zaman hepimiz, bürokrasiden şikayet ediyoruz, 'aynı hizmetleri yaptıkları halde farklı maaş alınıyor' diye, eşit işe eşit ücret konusu... Zaman zaman şikayet ediyoruz...
Bugün üzerinde durduğumuz üç konu var. Bunlardan bir tanesi bakanlıklardaki uzman istihdamıyla ilgili konudur. TBMM Başkanlığı dahil, birçok bakanlıklarda ve hatta bağımsız kurullarda uzman adı altında kamu personeli çalışmaktadır. Bunların her birisinin maaşlarında ciddi farklılıklar var. Falanca kuruluş için uzman alınıyor, öbür kurumdaki uzmanın maaşı daha fazla olduğu için bu defa bir yıl sonra buradan oraya geçişler var, dolayısıyla maaş farklılıkları ön planda olduğu sürece kişi ?A? bakanlığı için uzman alıyor ama bir süre sonra bakıyorsunuz girdiği sınavla alakası olmayan başka bir alana kaymış oluyor. Bu da uzman dediğimiz kişilerden istifade noktasında ciddi sıkıntılar meydana getiriyor, dolayısıyla bakanlıklarda uzman istihdamını yeni baştan düzenlemeye tutan bir çalışma.... Bu ayın içinde bunu tasarı haline haline getirerek Meclis'e sunacağız"

BİR DEĞERLENDİRME

Söz konusu açıklamada da görüleceği üzere tasarının Kasım ayı içinde Meclise sevk edileceği belirtilmiştir. Ancak bugün Aralık ayının 14'ü olmasına rağmen hala Meclise sevk edilen bir tasarı bulunmamaktadır. Bu durum, Bakanlar Kuruluna sunum yapan bürokratların yeterli bir hazırlık yapmadığını, detaylı bir çalışma içine girmediğini göstermektedir.

Bürokratların bu eksik hazırlığının eleştirisini ne yazıkki siyasiler çekmektedir. Memurlar.net olarak Bakanlar Kurulu üyelerinin, özellikle de sözcü olarak açıklama yapan Sayın Cemil Çiçek'in, çalışmanın akıbeti konusunda ilgili bürokratlardan hesap sormasının, bu türden kamuoyunu yanıltıcı açıklamaların önüne geçilmesi açısından yararlı olacağını düşünüyoruz.

Bu ülkenin hayalperest bürokratlara değil; aylar boyunca çalışma yapan, kılı kırk yaran ve siyasileri bilgilendirirken ne dediğini bilen bürokratlara ihtiyacı bulunmaktadır.

2 Kasım 2009'dan bu yana memurlar.net üyelerinin yaptığı toplam 1.238 yoruma ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber