4 ay geçmesine rağmen İETT işçi alım sonuçları hala açıklanmadı

Haber Giriş : 01 Şubat 2005 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce sitenizde yayınlanan makaleler kısmındaki İ.E.T.T nin kpss ile yaptığı işçi alımları ile ilgili bir arkadaşın şikayetini dile getirmiştiniz. Arkadaş yazısında mülakatların üzerinden 2 ay geçmesine rağmen hala sonuçların açıklanmadığını yazmıştı.

Biz de bir grup İETT mağduru olarak sizlere olayı ayrıntısıyla yazmak istiyoruz.

12 Eylül 2004 tarihli resmi gazetede yayınlanan haberde İETT'nin çeşitli branşlarda KPSS sınav sonucuna göre daimi işçi alacağı haberi yayınlandı. Bu haber Türkiyedeki bütün yayın ve haber kuruluşlarında yer aldı. 28 Eylül 2004 son başvuru tarihli bu işe başvurduk ve kasımın son haftası mülakatlara girdik. Sonuçların posta ile bildirileceğini söylediler.

Şimdi Soruyoruz. Lütfen Cevaplasınlar : 28 Eylül 2004 son başvuru tarihli bir ilanın üzerinden yaklaşık 4 Aylık bir süre mülakatın üzerinden 2 aylık bir süre geçmesine rağmen hala sonuçlar neden açıklanmadı.

İETT nin 245 07 20 nolu telefonunu aradığımızda (sözlü mülakattan sonra) sonuçların Aralığın sonunda açıklanacağını açıklanmayınca tekrar aradığımızda yeni yıldan sonra açıklanacağını açıklanmayınca tekrar aradığımızda bu sefer de Şubat ayında açıklanacağını hatta Mart ayına bile sarkabileceğini söylüyorlar.

Yazık değilmi bu kadar insana... Alacakları toplam 3300 kişi çoğu insan umudunu bu işe bağlayarak işten ayrılmış işsiz olupta bu işe başvuranlar ise ha bugün ha yarın açıklanacak diye yaklaşık 4 ay 15 gündür işsiz olarak bekliyor.

Yaklaşık 6500 kişiyi (alımın iki katı kadar aday mülakata girdi) aileleri ile birlikte yaklaşık 18000 kişiyi mağdur etmeye ne hakkınız var.

Bizimle daha ne kadar dalga geçeceksiniz.

"Haber Gönder" bölümü yoluyla haberi yazan: Yardım

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber