SHÇEK'te, yer değiştirme şartları değişti

2/2/2008 tarihli ve 26775 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Esaslarına Dair Yönetmelikte bugün değişiklik yapılmıştır. Söz konusu yönetmelik hükümleri, SHÇEK'de çalışan taşra teşkilatı personeline uygulanmaktadır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Haber Giriş : 30 Aralık 2009 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SHÇEK yer değiştirme yönetmeliği kimler hakkında uygulanır?

Bu konu yönetmeliğin 2. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre, yer değiştirme yönetmeliği Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak taşra teşkilatında çalışan memurları kapsar. Ancak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinde yer alan yardımcı hizmetler sınıfına dahil memurlar ile aynı Kanunun 59 uncu maddesinde sayılan istisnai memurlar ve aday memurlar bu Yönetmelik hükümlerine tabi değildir.

İLİŞİK KESME SÜRESİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

Yönetmeliğin 7. maddesinde değişiklik yapılmıştır. Yönetmeliğe bir değerlendirme formu eklenmiş olup, bu değerlendirme formu üzerinden liste oluşturulacaktır.

YENİ HÜKÜM

?(1) Yer değiştirme sureti ile atamalar, her yılın Haziran ayında başlanır ve en geç Eylül ayında tamamlanır. Atamalar Genel Müdürlüğün internet sitesinde bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-3 Yer Değiştirme Başvuru Değerlendirme formuna göre yapılan liste ile birlikte duyurulur. Ataması yapılan personelin ilişiği, atamanın ilgili birime ulaşmasından itibaren en geç bir ay içinde kesilir.?

ESKİ HÜKÜM

Yer değiştirme suretiyle atanma dönemleri
MADDE 7 -
(1) Yer değiştirme sureti ile atamalar, her yılın Haziran-Eylül döneminde yapılır. Atamalar Genel Müdürlüğün internet sitesinde değerlendirme formu ile birlikte duyurulur. Ataması yapılan personelin ilişiği, atamanın ilgili birime ulaşmasından itibaren en geç bir ay içinde kesilir.


NAKLEN GELEN PERSONEL NAKİL İÇİN 1 YIL BEKLEYECEK

"Yer değiştirme sureti ile atamalarda göz önünde bulundurulacak hususlar" başlıklı 8. maddeye ek bir fıkra eklenmiştir. Yeni eklenen fıkraya göre; görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı sonucu ataması yapılanlar ile Kuruma istifa/müstafi sonrası açıktan ve başka kurum ve kuruluşlardan naklen atananlar en az bir yıl süre ile yer değiştirme talebinde bulunamayacaklar.

EKLENEN YENİ FIKRA

?(2) Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı sonucu ataması yapılanlar ile Kuruma istifa/müstafi sonrası açıktan ve başka kurum ve kuruluşlardan naklen atananlar en az bir yıl süre ile yer değiştirme talebinde bulunamazlar.?


HİZMET GEREĞİ YAPILAN ATAMALARDA 3 YIL DÖNEMEME KURALI

Yapılan değişikliğe göre genel yönetmeliğe göre zorunlu görüle hallerde, hizmetin önemi ve gereği gözetilerek, fiili hizmet tamamlanmadan aynı bölgedeki başka bir hizmet birimine atama yapılması halinde, memur kişi, en az 3 yıl eski görev yaptığı hizmet alanına atanamayacaktır.

YENİ HÜKÜM

?(1) Genel Yönetmeliğe göre zorunlu görülen hallerde, hizmetin önemi ve gereği gözetilerek, personelin bulunduğu bölgedeki fiili hizmeti tamamlanmadan, aynı bölgedeki başka bir hizmet birimine ataması yapılabilir. Ancak hizmet gereği olarak ataması yapılan personel en az üç yıl eski görev yaptığı hizmet alanına atanamaz.?

ESKİ HÜKÜM

Hizmet gereği atama
MADDE 9 -
(1) Genel Yönetmeliğe göre zorunlu görülen hallerde, hizmetin önemi ve gereği gözetilerek, personelin bulunduğu bölgedeki fiili hizmeti tamamlanmadan, aynı bölgedeki başka bir hizmet birimine ataması yapılabilir.


PUANLARIN EŞİTLİĞİ HALİNDE HİZMET SÜRELERİNE BAKILACAK

Yer değiştirme kurulları, yer değiştirme listeleri üzerinde değerlendirme yaparken, puanların eşitliği halinde hizmet sürelerine bakacaktır.

YENİ HÜKÜM

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?(4) Kurul, Atanma İstek Formu, Değerlendirme Formu, tercih sırası, boş veya boşalacak kadro durumlarını; puanlamaya öncelik vermek suretiyle birlikte değerlendirerek; liyakat, hizmet gerekleri ve kamu yararı ilkelerini gözeterek karar verir. Atanma talebinde bulunanların puanlarının eşitliği halinde hizmet süreleri dikkate alınır, bu sürelerin de eşit olması halinde son üç yıllık sicil notu ortalaması yüksek olan tercih edilir.?

ESKİ HÜKÜM

(4) Kurul, Atanma İstek Formu, Değerlendirme Formu, tercih sırası, boş veya boşalacak kadro durumlarını; puanlamaya öncelik vermek suretiyle birlikte değerlendirerek, liyakat, hizmet gerekleri ve kamu yararı ilkelerini gözeterek karar verir.


SAĞLIK VE EŞ DURUMU HARİCİNDE, SONUÇLARIN İLANINDAN SONRA DEĞİŞİKLİK YAPILMAYACAK

"Hizmet birimlerinin ilanı ve personelin başvuru şekilleri" başlılı 11. maddeye yeni fıkralar eklenmiştir. 5. fıkra ile personelin görevli bulunduğu müdürlüğe intikal etmeyen müracaatlarla ilgili itirazların değerlendirmeye alınmayacağı; 6. fıkra ile ise sonuçlar açıklandıktan sonar eş ve sağlık özür durumu haricinde vazgeçme talebinde bulunulamayacağı düzenlenmiştir.

YENİ HÜKÜM

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesine aşağıdaki beşinci ve altıncı fıkralar eklenmiştir.

?(5) Üçüncü fıkrada belirtilen süreler içerisinde personelin görevli bulunduğu müdürlüğe intikal etmeyen müracaatlarla ilgili itirazları değerlendirmeye alınmaz.

(6) Yer değiştirme suretiyle atanma sonuçlarının Genel Müdürlük internet sayfasında ilan edilmesinden sonra personelin vazgeçme talebi ancak Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 12 nci maddesinde belirtilen özür durumlarından birinin bulunması halinde dikkate alınır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber