Sözleşmeli öğretmen alımında iki hata

6 bin 122 sözleşmeli öğretmen pozisyonuna alınan başvurular 30 Aralık 2009 tarihi itibariyle sonuçlandırıldı. Görevlendirmesi yapılan adaylar MEB'in istemiş olduğu belgeler doğrultusunda başvurularını yapmaktadır. Ancak sözleşmeli öğretmen alımında, hem kılavuzda yer alan hükümden hem de Bakanlıktan kaynaklı iki hata yapılmaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Aralık 2009 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KILAVUZDA YER ALAN AÇIKLAMA

"2.4. Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında sözleşmeli öğretmenliğe görevlendirilmeden önce kamu kurum ve kuruluşlarında Devlet memuru olarak görev yaparken ayrılmış olanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 97'nci maddesinde belirtilen bekleme süresini başvuruların son günü itibarıyla doldurmuş olmaları gerekmektedir."

YAPILAN HATA: Kılavuzda yer alan bu açıklama doğru bir açıklama değildir. İstifa eden bir Devlet memurunun yeniden memur olmak için bekleyeceği süreler 657 sayılı Kanunun 97. maddesinde düzenlenmiş olup, söz konusu bekleme süreleri sadece memur kadrolarına yapılacak atamalarda uygulanmaktadır. Memur olarak çalışmakta iken istifa edip sözleşmeli pozisyonlara atanacak olanlarda bekleme süreleri aranmamaktadır.

BAKANLIĞIN UYGULAMASI

Bize gelen bilgilere göre MEB, memur olarak çalışmakta iken istifa edip sözleşmeli öğretmen olarak çalışacaklardan muvafakat istemektedir. Bu uygulama da bütünüyle yanlıştır. Muvafakat uygulaması 657 sayılı Kanunun 74. maddesinde yer almakta olup sadece memur kadrosundan başka bir memur kadrosuna yapılacak geçişlerde uygulanmaktadır. Memur olan kişinin sözleşmeli pozisyona geçişinde muvafakat istenmemelidir. Memur olan kişi sözleşmeli olarak çalışmak istiyorsa istifa edip geçiş yapacaktır.

Bakanlığın her iki konuya ilişkin olarak da düzeltme yapması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber