Şubat atamasını yapmayan ah alır vebal alır?

Şubat atamaları konusunda ısrarcıyız. Zira, Şubat 2010'da kadrolu öğretmen alımı yapılmadığı taktirde bu dönemde atanabilecek öğretmenler mağdur edilecektir. Bakanlığın Şubat 2010'da alım yapmamasının mantığı ne olabilir yada yıllarca bu atamalar yapıldığından devletine güvenerek yine atama yapılacağı üzerinden hesap yapanların suçu nedir?... Şubat atamasının yapılmaması halinde, konu ile ilgili bürokratlar ve sayın bakan KPSS sınavına girerek başarılı olan ve Şubat'ta atanmayı bekleyen öğretmenlerin ahlarını alacak, vebal altında kalacaklardır?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ocak 2010 00:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan açıklamada şu ifade yer almıştır: ?Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu'nun yeni Sözleşmeli Öğretmen pozisyonu almayacağı ve 2010 yılı Şubat ayı içinde öğretmen atamalarına ilişkin bir planlamanın Bakanlığımızca bu yıl yapılmadığını duyurmasının ardından çeşitli internet siteleri başta olmak üzere bazı basın yayın organlarında konunun çarpıtılarak ele alındığı gözlemlenmiş ve aşağıdaki açıklama bu nedenle yapılmıştır.?

İşi çarpıtanlar olabilir, fakat bizim işi çarpıtmak gibi bir amacımız yoktur. Bizim üzerinde durduğumuz konu Şubat 2010'da kadrolu öğretmen alımı yapılmadığı taktirde bu dönemde atanabilecek öğretmenlerin mağdur edileceği noktasındadır.

Bakanlığın Şubat 2010'da alım yapmamasının mantığı ne olabilir yada yıllarca bu atamalar yapıldığından devletine güvenerek yine atama yapılacağı üzerinden hesap yapanların suçu nedir?

Bu insanları mağdur edileceklerdir çünkü;

Açıklamayı Aralık atamasından sonra yaptınız. Aralık atamasından önce yapmış olsaydınız kesinlikle kabulümüz idi. Yani ?Şubatta atama yapılmayacak onun yerine şimdi yapılmaktadır? denilebilirdi.

Peki Şubatta 10 bin atama yapansız ne olur?

İlgili bakanlık açıklamasından anlaşılmaktadır ki bundan böyle sözleşmeli öğretmen kadrosu şişirilmeyecektir. Yani Bakan Çubukçu tarafından 50 bin'den 70 bine çıkarılan sözleşmeli öğretmen sayısı burada sabit tutulacaktır.

Sayın bakan Şubatta 10 bin kadrolu ataması yaptığınızda sizde çok iyi biliyorsunuz ki şu anda KPSS puanı en yüksek olanların büyük bir çoğunluğu bakanlıkta Sözleşmeli olarak çalışanlardır. Yani yapacağınız alım ile 70 bin olan sözleşmeli sayısını 60 binlere düşürme şansınız vardır.

Bakanlık açıklamasında; ?Yukarıda da görüldüğü üzere Bakanlığımıza 2009 yılına ait tahsis edilmiş kadro kalmamasına rağmen Kasım ve Aralık aylarında iki dönem hariçten atama yapılmıştır. 2009 yılı plan dâhilinde olmamasına rağmen 10.000 kadrolu, 16.122 sözleşmeli toplamda 26.122 Öğretmen atama/görevlendirmesi gerçekleşmiştir. Dolayısıyla, ilk ataması 2010 yılında yapılabilecek 26.122 öğretmen adayının 2009 yılında atama/görevlendirmesi yapılarak eğitim öğretim hayatına önceden kazandırılması sağlanmıştır.? denilmektedir. Bu cümleler yerindedir fakat bu açıklamanın yapılma zamanı yanlıştır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu açıklama Aralık 2009 atamasından önce yapılması gereken bir açıklamadır. 10 bin atamayı gerçekleştiren sayın bakanı tebrik ettiğimiz unutulmamalıdır. Çünkü büyük bir kazanım ve yaklaşımdır. Fakat Şubatta atama yapılmayacağı ne 10 bin öğretmen ataması görüşmelerinde gündeme gelmiştir ne de o atamaların herhangi bir safhasında. Yanlışlık bu noktadadır.

Atama talebi bu nedenle haklı taleptir. Sayın bakanı yönlendiren bürokratların bu yönlendirmelerini yaparken bu hususu da göz önüne almaları gerekir. Sayın bakanın yapacağı 2010 yılı için bütçe kanununda tahsis edilen kadroların 5 bin yada 10 bin'ini Şubatta kullanarak atamaları gerçekleştirmektir. Sayın bakan emin olsun ki Şubat'ta yapılacak atama Aralık'ta yapılan atamaların yarısı kadar dahi sorun yaratmaz eğitimde?

Aksi halde konu ile ilgili bürokratlar ve sayın bakan KPSS sınavına girerek başarılı olan ve Şubat'ta atanmayı bekleyen öğretmenlerin ahlarını alacak, vebal altında kalacaklardır?

Bakanlığın açıklaması ?Kamuoyuna saygıyla duyurulur.? Cümlesi ile bitmektedir. Biz de;

Sayın bakan ve bürokratlarına saygı ile duyuruyoruz?

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber