Konya Büyükşehir belediyesinin itfaiye alımına ilişkin mahkeme kararı

Konya Büyükşehir belediyesi, 19 Haziran 2009 tarihinde yayımlandığı duyuruda 100 itfaiye eri alımı için ilana çıkmıştır. Ancak bazı adaylar, sözlü sınavda elendikleri için, idare mahkemesi nezdinde dava açmışlardır. Konya 1. İdare Mahkemesi, sözlü sınavın kamera ile kayıt altına alınmadığı gerekçesiyle, dava açan adayın başarısız sayılma işlemini iptal etmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ocak 2010 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net'in notu

1- Söz konusu karar sınavın iptaline ilişkin değildir. Sadece başarısız sayılan adayın başarısız sayılma işlemine ilişkindir. Zira dava bu taleple açılmıştır.

2- İtfaiyeci alımındaki sözlü sınavdan dolayı mağdur olanların, hem sözlü sınavın hem de sözlü sınava dayanak oluşturan itfaiye personeli yönetmeliğinin ilgili maddesinin iptali istemiyle Danıştay nezdinde dava açması gerekmektedir. Zabıta memurluğu alımı da daha önce sözlü sınav ile yapılmaktaydı. Ancak Danıştay, sözlü sınavın ve alımın belediyeler tarafından yapılmasını düzenleyen zabıta personeli alım yönetmeliğinin hükümlerini iptal etmiştir. İtfaiyeci alımında yaşanan kayırmacılığın sona erdirilebilmesi için de, Danıştay nezdinde dava açılması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber