Memur olmak isteyen uzman erbaşlara ayrımcılık yapılıyor

Uzman erbaşların askeri personel olarak çalışmalarında yaş haddi 45'tir. Bu yaşa ulaşan uzman erbaşların görevle ilişikleri kesilmektedir. Ancak emeklilik hakkını kazanamamış uzman erbaşların mağdur olmaması için de, bunlara kamuya memur olarak atanma imkanı verilmiştir. Bu çerçevede sözleşmesini fesheden her uzman erbaşın ilk yaptığı iş, memur olmaya çalışmaktır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ocak 2010 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ancak, memur olmaya çalışan uzman erbaşlara ayrımcılığa maruz kalmakta, kapı kapı dolaştırılmaktadır.

Bu tür bir uygulamaya sadece uzman erbaşlar değil hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı maruz bırakılmamalıdır.

Uzman erbaşlara verilen hak gereğince, uzman erbaşlara kamu kurumlarına başvurmakta ve kamu kurumları da ihtiyacı bulunan personeli almaktadır. Ancak kamu kurumunun ihtiyaç göstermesi kişiden kişiye değişmektedir. Onlarca yere başvuran ve sonuç alamayan bazı uzman erbaşlar, tek bir tanıdık ile memur olan meslekdaşlarını görünce, Devlete olan güvenleri zadelenmektedir. Bu güveni zedelemeye hiç kimsenin hakkı bulunmamaktadır.

Bu çerçevede, uzman erbaşlar arasından kamuya personel alımında bir objektiflik sağlanmalıdır. Hamili kart yakını olanların değil objektif kıstaslara göre hak edenlerin memur kadrolarına atanamaları gerekmektedir.

Buradaki talep her sözleşmesini fesheden uzman erbaşın kamuya alınması değildir. Talep, eğer uzman erbaşlar arasından memur alınacak ise bunun bir kıstası olması yönündedir. Bu kıstas da Meclis'te danışman ve milletvekili dolaşmak veya rektöre ulaşmak gibi yöntemler olmamalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber