e-okulu halledemeyen MEB! Yazıklar olsun sana...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ocak 2010 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önce 20/01/2010 17.30'da "MEBBİS sisteminde meydana gelen teknik bir arızadan dolayı, e-okul sisteminde hizmet verilememektedir. Ortaya çıkan sorunun giderilmesiyle ilgili çalışmalar devam etmekte olup en kısa sürede sonuçlandırılacaktır" şeklinde açıklama yayınladınız.

Ardından 21/01/2010' 17:30'da yani tam 24 saat sonra ise yeni bir açıklama yayımladınız.

Açıklamada ?2009-2010 eğitim öğretim yılı birinci yarıyılı süreci içerisinde de yaklaşık 15 milyon öğrenciye ait not ve çeşitli bilgiler sisteme girilmiş, sisteme ait sunucular yüksek düzey performansta çalışmıştır. Ancak 20 Ocak 2010 Çarşamba günü saat 17.00 itibariyle teknik düzeyde bir sorunla karşılaşılmıştır.
Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğümüzün çalışmaları sonrasında sorunun çözülmesine yönelik senaryolar oluşturulmuş ve sistem 21 Ocak 2010 Perşembe Günü saat 11.00 itibariyle yeniden hizmet vermeye başlamıştır.
'e-okul sisteminin hacklendiği, sistemin çöktüğü veya karnelerin verilemeyeceğine' ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır.?

İfadelerine yer verdiniz. Eğer siz doğru söylüyorsanız bu linkte yorum yazanlar yalan mı söylüyorlar. Tüm bunları geçiyorum benim e-okuldan anlamadığımı kabul etseniz bile şu anda beraber olduğum (23:00) 9 okul yöneticisi de mi hiçbir şey bilmiyor?

Saat 11:00'da sistem düzeldi diyorsunuz, bu sistem bize özel mi kapalı. Daha sonra ki zamanlarda https://mss.meb.gov.tr/logineokul.aspx adresi ortaya çıktı. İnsanlar birbiri ile bu adresi paylaştı ve buradan sorunlarını çözmeye karneleri basmaya çalıştı. Bu adres birileri için mi hazırlanmıştı? Yılların yöneticilerinin dahi bilmediği bu uygulama ile ilgili bazı insanlar nasıl haberdar oldular?

Sayın bakanlık yetkilileri yanlış yaptınız, yaptığınız yanlışı kabul etmediğiniz gibi bir de suçsuz insanlara iftira attınız.

Yazıklar olsun sizlere, bu işte parmağı olanlara ama asıl onları o makamlarda oturtanlara yazıklar olsun?

Siz belki evinizde rahat rahat uyurken biz ilk kez karne alacak birinci sınıf öğrencilerimiz ile diğer öğrencilerimizin tatillerini zehir etmemek için 2 gündür gece gündüz demeden bilgisayar başında kilitlendik hiçbir iş yapamadan?

Hadi sizin doğru söylediğinizi kabul edelim o zaman İstanbul'da bize resmi yazıyla gönderilen ?bilgi girişleri https://e-okul1.meb.gov.tr/? adresinden girilebilmektedir yazısı ne anlama geliyor?

Sayın bakanlık yetkilileri bizim amacımız sizleri haksız duruma çıkarmak ya da sizlerin aleyhine çalışmak olsa idi, 2 noterin yanı sıra burada bulunan insanların imzaları ile sistemin çalışmadığını sizlerin sorumlu olduğunu belgelendirir, bu saatte evimizde mışıl mışıl uyurduk. Oysa ki biz halen gecenin bu vaktinde okulumuzda isek bu öğrencilerimize ve velilerimize karşı sorumluluk duygumuzun yanı sıra eğitimci kimliğimizdendir.

Keşke sizlerde süreç içerisinde bizleri bilgilendirseydiniz ve bizi suçlamak yerine sorumluluğu paylaşmamızı isteseydiniz.

Bizim devletimize karşı boynumuz kıldan incedir. Bizim için MEB'de görev yapmak onurdur. Bu onurun gereğini yerine getirmeye çalışan bireyler olarak devam ediyor eğitim adına mücadelemiz.

Ar damarlarının çatladığını düşündüğüm insanlardan utanmalarını beklemek ne kadar doğrudur bilemem ama unutmayın ki bugünün yarını, bu dünyanın ahreti var?

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber