İstanbul MEM'den örnek uygulama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Şubat 2010 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetici Atamalarını gerçekleştirmenin ardından yeni atanan kurum müdürlerini Oryantasyon eğitimine aldı.

Seminer Kültür Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmiş olup 02.02.2010 tarihinde başlayan eğitimler Hizmet içi eğitim kapsamında 4 gün sürecek.

Bu tür seminerlerin mevcut yöneticilere de uygulanması gerekmekte olup daha kapsamlı ve detaylı yapılacak bu çalışmalar eğitim adına yararlı olacaktır.

Seminere katılan 700'ün üzerinde okul müdürünün memnuniyeti belli oluyordu. Geçen yıl 76.madde kapsamında atanıp eşeği sağlam kazığa bağlamak misali sınava girip kazananlar da atanmışlardı.

Onlar da hallerinden memnundular ve birilerinin takdiri değil kendi kariyer ve liyakatleri ile atanmanın gururunu yaşamaktaydılar.

Program seminerlere ev sahipliğini yapan Kültür Üniversitesi Rektörü sayın Prof.Dr.Dursun KOÇER'in açılış konuşmaları ile başlamış olup akabinde bu işe ön ayak olan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Muammer YILDIZ'ın açış konuşması ile eğitimde yeni yaklaşımları (özellikle müfredatı) içeren sunumlarını aktarması ile devam etmiş ve akabinde eğitim çalışmalarına geçilmiştir.

4 gün sürecek Program içeriği ve öğretim görevlileri şu şekilde:

Halkla İlişkiler ve İletişim: Prof.Dr.Mahmut PAKSOY

Okul Yönetimi-1 Bülent ALAŞ

Okul Yönetimi-2:Erol GÜNDOĞDU

Eğitim ve Öğretimde Etik: Yard.Doç.Dr.Münevver MERTOĞLU

Resmi Yazışmalar:Bülent ALAŞ

Yönetimde İnsan İlişkileri:Dr.Gülşah KARAVARDAR

Adli ve İdari Soruşturmalar:İsmail ERCAN

Okul Geliştirme:Selim TOPAL

Protokol Kuralları:Şerafettin TURAN

Zaman zaman öğrenci olmanın verdiği sıkılma ile uyku modlarının zaman zaman ise bol gülüşmelerin ve çoğu zaman pür dikkatlerin hakim olduğu seminerin ilk gün programından sonra oluşan genel kanaat buna ihtiyaç vardı, tebrikler ve teşekkürler şeklinde olmuştur.

Bu örnek uygulama noktasında darısı diğer illerin başına? Türkiye Cumhuriyeti, eğitimle kalkınacaktır. Eğitim ise eğitimciler özellikle eğitim yöneticileri tarafından yönlendirilecektir.

Eğitim yöneticileri eğitim, öğretim ve yönetim alanında uzman olmak, çağa ayak uydurmak, gelişmelerden haberdar olmak zorundadır. Bu da eğitimle, eğitime ve yeniliklere açık olmakla, araştırıcı ve üretici olmakla mümkündür.

İstanbul'da eğitim bu eğitimlerin yanı sıra sistemine kazandırdığı 700'ün üzerinde yeni ve kadrolu okul müdürü ile daha sağlam adımlar atabilecektir.

Atanan yöneticilerin genellikle genç olmaları az sayıda da olsa bayan yöneticilerin de sisteme dahil olmaları gerçekten İstanbul adına güzel bir gelişme

Atanan yöneticilerin genellikle genç olmaları az sayıda da olsa bayan yöneticilerin de sisteme dahil olmaları gerçekten İstanbul adına güzel ve sevindirici bir gelişmedir.

İstanbul'da atanan müdürlerin en öneli kaygıları ise acaba atamalar iptal olur mu? Böyle bir sorunla karşılaşır mıyız şeklindeki soruların kafalarını meşgul etmesidir.

Bu noktada atamaların tümden iptalini gerektirecek bir sürecin gerçekleşmesinin söz konusu olmadığını hatırlatmak isterim. Ola ki başvuruları kabul edilmeyen ya da reddedilen adayların yargıya başvurusu halinde davacı lehine çıkacak kararlarda da tümden iptal söz konusu olmayacak yapılacak yeniden değerlendirme operasyonları ile bu kişilerin hakları teslim edilebilecektir. Yargıdan haklı çıkarlarsa eğer?.

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber