MEB'e bürokrasiyi azaltma tavsiyeleri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Şubat 2010 00:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sahte Diploma, Kayıp Resmi Mühür ve Beratları modülü açılması

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki kurumlarla yapmış olduğu yazışmalarda önemli yer tutan konuların başında Sahte Diploma, Kayıp Resmi Mühür ve Beratlarının kaybolduğuyla ilgili yazılar gelmektedir.

Sahte Diploma, Kayıp resmi mühür ve beratlarıyla ilgili herhangi bir usulsüz işlemin yapılmaması için ilgili birimlere gerekli duyurunun yapılması gerekmektedir. Buda en ücra köşedeki bir okula bile yazışma gönderilmesine sebep olmaktadır.

Bu işlemin çözümü için Milli Eğitim Bakanlığı MEBSİS uygulamalarına eklenecek Sahte Diploma, Kayıp Resmi Mühür ve Beratları modülü sayesinde okullar buradan online kontrol yaparak usulsüz işlemlerin önüne geçilir.

Yarışmalar modülü açılması

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde önemli bir yer tutan yazışmalarda yarışma yazılarıdır. Hemen her gün bir komposizyon resim şiir yarışması yazıları okullara gelmektedir.

Bu konuda da MEBSİS uygulamalarına eklenecek yarışmalar modülü sayesinde Bakanlık merkezinden girilen yarışmaları okullar takip ederek öğrencilere duyuru işlemlerini gerçekleştirebilirler

Tatil Başvuru Ve Tahsis Modülü Açılması

Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim başvuru ve kabul işlemlerini Mebbis uygulamaları üzerinden yapmaktadır. Buna benzer bir uygulamayı Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Tatil başvuru ve Tahsis işlemlerinde de yaparak başvuru ve tahsis işlemlerini Mebbis üzerinden başvuru alınarak gerçekleştirilebilir.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber