İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sözleşmeli ile kadrolunun eşit hakka sahip olduğu nadir uygulama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Şubat 2010 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli Öğretmenlerin Lojman Hakları

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan sözleşmeli öğretmenlerin lojmandan yararlanıp yararlanmayacağı, kadrolu ve sözleşmeli Öğretmenin lojman müracaatı halinde herhangi birine öncelik verilip verilmeyeceği, boş ve talep olmayan lojman sözleşmeli öğretmene tahsisi edilmiş ise, kadrolu öğretmenin talebi halinde, oturan sözleşmeli Öğretmenin lojmandan çıkarılıp çıkarılmayacağı konularında Malîye Bakanlığı Millî Emlak Genel Müdürlüğünün görü yazısı.

2946 sayılı Kamu Konutları Kanununun Kapsam başlıklı 2'nci maddesinde kurum ve kuruluşlar personeli ifadesi yer almakta olup sözleşmeli personel, memur ve işçi ayrımı

yapılmamaktadır.

Buna göre, Kamu Konutları Kanunu kapsamında bulunan kurum ve kuruluşlarda görev yapan sözleşmeli personele de Kamu Konutları Kanunu ve Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde kamu konutu tahsisi edilmesinde bir sakınca bulunmamaktadır.

Ayrıca Kamu Konutları Yönetmeliğinin 9. maddesinde sıra tahsisli konutlar, Yönetmeliğe ekli (4) sayılı puanlama cetveli esas alınarak konut dağıtım komisyonunca hak sahiplerine tahsis edilir denilmektedir. Buna göre sıra tahsisli konut tahsis edilecek personel arasında puanlama cetvelindeki sıralama esas alınması gerekmekte olup, sözleşmeli ve kadrolu personel arasında bir öncelik bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber