GATA öğrencilerine ilişkin yeni düzenleme

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Şubat 2010 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YENİ DÜZENLEME

20 Şubat 2010 CUMARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 27499

GÜLHANE ASKERÎ TIP AKADEMİSİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 14/7/1984 tarihli ve 18458 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Gülhane Askerî Tıp Akademisi Yönetmeliğinin 116 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 116 ? Askerî tıp fakültesi öğrencileri, 27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanununun 115 inci maddesi uyarınca askerî tıp fakültesine giriş tarihlerinden itibaren dördüncü sınıfın Temmuz ayının son gününe kadar olan süreyi geçirdikten sonra yapılan masrafları ve yasal faizlerini ödeseler dahi okuldan çıkamazlar.

Ancak, dördüncü sınıfın Temmuz ayının son gününe kadarki süre içinde; 18 yaşını tamamlayan öğrenciler kendi başvurularıyla, tamamlamayan öğrenciler ise velilerinin isteği ile Devlet tarafından yapılan masrafları ve kanunî faizlerini ödemeleri kaydıyla okuldan çıkabilirler. Yapılan hesaplamada masraflar, sarf tarihinden tahsil tarihine kadar geçen süre için kanuni faizi ile birlikte hesaplanır. Bu şekilde fakülteden çıkanlar hakkında, idare tarafından çıkarılmaya ilişkin usul ve işlemler uygulanmaz. Bunların durumları, Yüksek Öğretim Kuruluna bildirilir. Askerî lise kaynaklı öğrencilerden harp okullarında okumak isteyenler, fakülteye giriş tarihinden itibaren bir ay içinde müracaat ettikleri taktirde şahsî dosyaları ile birlikte mensup olduğu kuvvet komutanlığına iade edilir.?

ESKİ HÜKÜM

Askeri Tıp Fakültesinden Çıkma

Madde 116 ? (Değişik:RG-10/03/2003-25044)

Askerî tıp fakültesi öğrencileri, 4 Ocak 1961 tarihli ve 211 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununa göre asker kişi sayıldıklarından, 8 Haziran 1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine tâbi tutulurlar. Bu sebeple, 27 Temmuz 1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanunun 115 nci maddesi uyarınca askerî tıp fakültesine giriş tarihlerinden itibaren birinci yıl sonuna kadar olan süreyi geçirdikten sonra yapılan masrafları ve yasal faizlerini ödeseler dahi okuldan çıkamazlar.

Ancak, birinci yıl sonuna kadarki süre içinde; 18 yaşını tamamlayan öğrenciler kendi başvurularıyla, tamamlamayan öğrenciler ise velilerinin isteği ile Devlet tarafından yapılan masrafları ve kanunî faizlerini ödemeleri kaydıyla okuldan çıkabilirler. Bu şekilde fakülteden çıkanlar hakkında, idare tarafından çıkarılmaya ilişkin usul ve işlemler uygulanmaz. Bunların durumları, Yüksek Öğretim Kuruluna bildirilir. Askerî lise kaynaklı öğrencilerden harp okullarında okumak isteyenler, fakülteye giriş tarihinden itibaren bir ay içinde müracaat ettikleri taktirde şahsî dosyaları ile birlikte mensup olduğu kuvvet komutanlığına iade edilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber