Mayıs ayındaki KPSS kadrolarına kimler başvurabilecek

Daha önce Devlet Bakanı Hayati Yazıcı tarafından açıklanan takvime göre, 2008 KPSS puanlarına dayalı son yerleştirme, Mayıs ayı içinde yapılacaktır. Bu toplu yerleştirme, son yerleştirme olacak olup, bir sonraki yerleştirme Kasım ayında yapılacak ve sadece 2010 yılı KPSS sınav puanları dikkate alınacaktır. Bu nedenle Mayıs ayında yapılacak KPSS tercih işlemlerine kimlerin başvurabileceğine ilişkin ayrıntılı bir dosya yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Şubat 2010 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öncelikle şu ayrımı bir kez daha belirtmek gereği duyuyoruz. ÖSYM tarafından yürütülen ve KPSS kurallarının uygulandığı yerleştirme işlemleri memur ve 399'a tabi sözleşmeli personel pozisyonlarını kapsamaktadır. 4/B'li yerleştirme işlemleri KPSS Yönetmeliğinin tümüyle uygulandığı bir yerleştirme işlemi değildir. Bir başka deyişle, 4/B'li pozisyonların yer aldığı ve ÖSYM tarafından yürütülen KPSS tercih işlemlerinin, ana KPSS yerleştirme işlemlerinden farklı olduğu bilinmelidir.

KPSS İLE YERLEŞENLER BAŞVURAMAYACAK

2008/4 (14.550 kadro yer aldı), 2009/3 ve 2009/6 KPSS tercih işlemlerinde yerleşenler, atanmış olsun veya olmasın, 2010 yılı Mayıs ayında yapılacak KPSS tercih işlemlerine katılamayacaktır. Belirtilen bu yerleştirme işlemleri dışında kalan ve 4/B'li sözleşmeli personel yerleştirmelerini kapsayan 2009/1, 2009/2, 2009/4, 2009/5, 2009/7 ve 2009/8 KPSS yerleştirmeleri ile bir pozisyona atanan veya atanmayanların, 2010 yılı Mayıs ayında yapılacak yerleştirme işlemlerine katılma hakkı bulunmaktadır.

İŞÇİ OLARAK YERLEŞENLER BAŞVURABİLECEK

İŞKUR aracılığıyla, 2008 KPSS puanına dayalı olarak bir Devlet kadrosuna işçi statüsünde atananların, 2010 yılı Mayıs ayında yapılacak yerleştirme işlemlerine katılma hakkı bulunmaktadır.

İTFAİYERİ ERİ OLANLAR

Bilindiği üzere itfaiye eri alımı, belediyelerin kendi ilanlarına göre yürütülmektedir. İtfaiye eri olanların, ÖSYM'nin merkezi yerleştirmesi ile yerleşmediğinden, 2010 yılı Mayıs ayında yapılacak yerleştirme işlemlerine katılabilecektir.
Ancak itfaiye eri kadrosuna atanmış olanlar 657'e tabi memur olduklarından,
- bir memur kadrosuna yerleşmeye hak kazandığında muvafakat işlemleri ile nakil çerçevesinde;
399'a tabi bir sözleşmeli pozsiyona yerleşmesi halinde ise memuriyetten istifa ederek sözleşmeli pozisyona,
geçebilecektir.

BELEDİYE VEYA İL ÖZEL İDARESİNDEKİ SÖZLEŞMELİLER

Belediyeler 5393'ün 49. maddesine; il özel idareleri ise 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 36.maddesi uyarınca, sözleşmeli personel alabilmektedir. Bu personel alım yönteminde KPSS aranması şart değildir. İşte bu statüde çalışmaya başlayanlar da, 2010 yılı Mayıs ayında yapılacak yerleştirme işlemlerine katılabilecektir. Bir memur veya sözleşmeli pozisyona yerleşmeye hak kazandığında, belediyedeki sözleşmeli görevi bırakıp bu yeni göreve başlayabilecektir.

POMEM İLE POLİS OLANLAR

Emniyet kanununa eklenen kanuni hükümden dolayı, POMEM'deki eğitim sonrasında aday polis memuru olarak atananlar 6 yıl süreyle naklen başka bir kadroya atanamamaktadır. Ancak, POMEM eğitimini tamamlayıp da aday polis memuru olarak atanmış olanların 399'a tabi sözleşmeli pozisyonları tercih etmesinin önünde bir engel bulunmamaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.

POMEM'de eğitim görenler açısından şunu söylemek mümkündür. Gerekli cezai şartları ödemek kaydıyla bu kişilerin KPSS yerleştirmelerine katılıp memur veya sözleşmeli pozisyonları tercih etmelerine engel bir durum bulunmamaktadır.

ASKERİ KURUMLARDA ÇALIŞMAYA BAŞLAYANLAR

Askeri kurumlarda sivil memur olarak çalışmaya başlayanlar, 2010 yılı Mayıs ayı yerleştirme işlemlerine katılabilirler. Ancak sivil memurlar 657'e tabi memur olduklarından,
- bir memur kadrosuna yerleşmeye hak kazandığında muvafakat işlemleri ile nakil çerçevesinde;
399'a tabi bir sözleşmeli pozsiyona yerleşmesi halinde ise memuriyetten istifa ederek sözleşmeli pozisyona,
geçebilecektir.

MEMUR OLANLAR

Hali hazırdaki uygulamada memur olanlar da KPSS'ye girebilmekte ve tercih işlemlerine katılabilmektedir. Ancak, MEB gibi bazı kurumlar, memur olarak çalışanların KPSS puanıyla yapılan yerleştirme işlemlerini atamaya dönüştürmemektedir. Bu işlemlerin iptali için açılan davalar da idare lehine sonuçlanmıştır. Ancak, MEB özelindeki bu duruma rağmen memur olarak çalışanlar da KPSS puanlarıyla yerleştirme işlemlerine katılabilmektedir. Memur olarak çalışanlar,
- bir memur kadrosuna yerleşmeye hak kazandığında muvafakat işlemleri ile nakil çerçevesinde;
399'a tabi bir sözleşmeli pozsiyona yerleşmesi halinde ise memuriyetten istifa ederek sözleşmeli pozisyona,
geçebilecektir.

2009 KPSS SINAV SONUÇLARI KULLANILACAK MI?

2009 KPSS sınav sonuçları sadece A Grubu ve öğretmenlik atamalarında kullanılmaktadır. Bu nedenle, 2010 yılı Mayıs ayı KPSS tercih işlemlerinde sadece 2008 KPSS sınav sonuçları kullanılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber