KOSGEB, naklen denetçi alacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Şubat 2010 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Rehberlik ve Denetim Kurulu Başkanlığının kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenleyen yönetmelik 21 Şubat 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu yönetmeliğin geçici 1. maddesiyle, kamu kurum ve kuruluşlarının teftiş kurullarında müfettiş unvanına sahip olanlar arasından denetçi alınacaktır.

İLGİLİ MADDE ŞU ŞEKİLDEDİR:

GEÇİCİ MADDE 1 ? (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde, ilk defa yapılacak olan denetçi atamalarında bir defaya mahsus olmak üzere bu Yönetmeliğin sınav ile ilgili şartları aranmaksızın, kamu kurum ve kuruluşlarının teftiş kurullarında müfettiş unvanına sahip olanlardan KOSGEB Uzman Denetçisi için 7 yıl, KOSGEB Denetçisi için 5 yıl, kurul başkanı atamasında ise Bakanlıkların teftiş kurullarında müfettiş unvanına sahip olanlardan bu Yönetmelikte geçen hizmet yılı şartı aranmak kaydıyla atama yapılabilir.

(2) Ayrıca Kurul Başkanı, KOSGEB Uzman Denetçisi ve KOSGEB Denetçilerinin bu görevlerinden ayrılmaları halinde, bu görevlere atama kriterleri bakımından yerlerine Başkanlık içerisinden personel atanamaması durumunda bu maddenin birinci fıkrasına göre işlem tesis edilebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber