Yeterliliği alamayan denetim elemanı, milli emlak denetmen yardımcısı yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Şubat 2010 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24 Şubat 2010 tarihli Resmi Gazetede ilginç bir yönetmelik değişikliği yapılmıştır. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Milli Emlak Denetmenleri Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin "Milli Emlak Denetmenliğine Giriş" başlıklı 13. maddesine ek bir fıkra eklenmiştir. Bu fıkrada, Bakanlık merkez denetim elemanı iken yeterlik sınavında elenenlerin, milli emlak denetmen yardımcılığına sınavsız olarak atanabileceği, bunlardan en az bir yıl çalıştıktan sonra bu süredeki çalışmaları olumlu bulunanların da denetmen olarak atacağı düzenlenmiştir. Bilindiği üzere merkezi denetim elemanı denilince Maliye Müfettişleri, Hesap Uzmanları, Gelirler Kontrolörleri ve bunların yardımcıları kastedilmektedir.

İŞTE İLGİLİ YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ

24 Şubat 2010 ÇARŞAMBA
Resmî Gazete
Sayı : 27503

MALİYE BAKANLIĞI MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLİ EMLAK DENETMENLERİ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 24/8/1995 tarihli ve 22384 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Milli Emlak Denetmenleri Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 13 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

?Milli Emlak Genel Müdürlüğü teşkilat ve görev alanına giren işlerde denetleme yetkisine haiz Bakanlık merkez denetim elemanı iken, yeterlik sınavına alınmayan veya haklı bir özrü olmaksızın sınava katılmayan ya da yeterlik sınavında başarı gösteremeyenler denetmen yardımcılığına sınavsız olarak atanabilirler. Bunlardan en az bir yıl çalıştıktan sonra bu süredeki çalışmaları olumlu bulunanlar denetmen olarak atanırlar.?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber