'Bu müdürler hangi tarlada yetişiyor' diyen Ar'a 2 yıl istendi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 27 Şubat 2010 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Barbie bebekleri 'müstehcen' bulduğu iddia edilen Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan hakkında sarf ettiği "Bunun adı sübyancılıktır... Hangi tarlada yetişiyor bu Milli Eğitim Müdürleri?" sözleri nedeniyle mahkemelik olan sinema sanatçısı MüjdeAr, talimatla ifade verdi. Programda sıra Ceylan'ın açıklamalarının yer aldığı habere gelince Çiğdem Anat, "Biliyorsunuz Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Barbie bebekleri çok müstehcen buldu" açıklamasının ardından Müjde Ar, "Bunun cevabı tek bir şekilde verilebilir. Bunun adı sübyancıhktır. Barbie bebeğe bakıp da bu ne müstehcen şey, ay birilerine bir şey oluyor ya da bana bir şey oluyor demek bire bir sübyancılıktır. Hangi tarlada
yetişiyor bu Milli Eğitim Müdürleri?" dedi.
ibrahim Ceylan da Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş ve Müjde Ar'm cezalandırılmasını istemişti. Şikâyet üzerine harekete geçen savcılık ünlü yıldız hakkında soruşturma başlatmıştı.
2 YILA KADAR HAPİS

Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı geçtiğimiz günlerde soruşturmayı tamamladı. İddianamede 'şüpheli' olarak yer alan Müjde Ar'ın, TCK'nin 125/3'üncü maddesi uyannca 'görüntülü ileti yoluyla kamu görevlisine hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi.

SİNEMA sanatçısı Müjde Ar ile Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'ı karşı karşıya getiren olay, geçtiğimiz yıl 21Mayıs'ta yaşandı. Ar, gazeteci Çiğdem Anat, yazar Pınar Kür ve manken Aysun Kayacı ile sunduğu 'Haydi Gel Bizimle Ol'da, Ceylan'ın konuşmaları konu edildi.

'SÜBYANCILIK BU'
Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Ceylan, iddiaya göre çocukları yabancı kültür istilasından korumak için, okul çantaları ile araç ve gereçlerinde Türk milli kahramanlarının figürlerini kullanmaları için çalışmalar yaptıklarını, Barbie bebekler yerine Keloğlan, örümcek Adam yerine Yunus Emre, Dalmaçyalı köpekler yerine Sivrihisar'ın Akbaş köpeğini görmek istediklerini söylemesiyle programa konu oldu.





Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber