5-6 bin kaynakçıya ihtiyaç duyulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2010 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, önümüzdeki dönemde yapımına başlanacak olan Nabuco doğal gaz boru hattı nedeniyle en az 5-6 bin kaynakçıya ihtiyaç duyulacağını belirtti.

Nabuco projesinin, Avusturya, Bulgaristan, Macaristan, Romanya ve Türkiye arasında imzalandığını belirten Demirkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 bin 300 kilometre uzunluğundaki hattın 2 bin 200 kilometresinin Türkiye'den geçtiğini söyledi.

Projenin toplam maliyetinin 7,9 milyar avro olduğunu ifade eden Demirkıran, şöyle dedi:

"Bu miktarın yaklaşık 5,6 milyar avrosu ülkemizde kullanılacak. Proje yüzde 30 öz kaynak, yüzde 70 kredi desteğiyle yapılacak. Projede tamamına yakını kaynakçı olmak üzere 5-6 bin Türk işçisi çalışacak. Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattında çalışacak kaynakçı bulamamıştık. Yurt dışından kaynakçı getirtmek zorunda kalmıştık. Şimdi de aynı duruma düşmemek için tedbir almak zorundayız. İşsiz vatandaşlarımız çevrelerinde açılan kaynakçılık kurslarına katılsınlar. Dernekler, vakıflar meslek birlik ve odaları ile halk eğitim merkezleri bu yönde kurslar açsınlar. Bu konuda vasıflı eleman yetiştirelim. Bu belgeye sahip olsunlar. Bu belgesi olanlar da şimdiden BOTAŞ'a başvursunlar. Belgesi olan kaynakçılar BOTAŞ'a müracaat etsin."

Demirkıran, proje kapsamında 200 bin boru ve 2 milyon ton çelik kullanılacağını, bu konuda sanayicilerin de tedbirli olmalarında yarar bulunduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber