Yerleşen sözleşmeli Diyanet personelinin becayiş ve nakil durumu

Diyanet İşleri Başkanlığı 1.530 kişilik sözleşmeli personel yerleştirme sonuçlarını 6 Nisan 2010 tarihi itibariyle açıkladı. İlan metnine göre Kur'an Kursu öğreticilerinin işe başlama işlemleri 2010 yılı Haziran ayında, diğer personelin ise hemen başlayacaktır. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşenler şuan için en çok nasıl nakil olabileceğini sorduğundan, bu konuya ilişkin temel mevzuat bilgilerini ilgililerin dikkatine sunuyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Nisan 2010 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÖREVE BAŞLAMADAN ÖNCE BECAYİŞ

Sözleşmeli olarak yerleşenlerin, 6 Nisan 2010 tarihinde açıklanan sonuçlara göre yerleşen adaylarla, göreve başlamadan önce becayiş yapması, Diyanet İşleri Başkanlığının uygun görmesi halinde mümkündür. Örneğin, 6 nisan sonuçları ile Çoruma yerleşen bir imam hatip ile Ankara'ya yerleşen bir imam hatipin, göreve başlamadan yer değiştirmesi, Diyanetin uygun bulması halinde mümkündür.

GÖREVE BAŞLADIKTAN SONRA BECAYİŞ

4/B'li personelin becayiş usul ve esasları Diyanet İşleri Başkanlığınca resmi olarak açıklanmıştır. (tıklayınız.)

Esasların (Ç) bendinde sözleşmeli personelin karşılıklı yer değiştirme (becayiş) işlemleri düzenlenmiştir. Buna göre, "Aynı unvandaki sözleşmeli personelin kurum içi karşılıklı yer değiştirme talepleri, pozisyonunun vizeli olduğu birimde (il/ilçe) fiilen en az bir yıl çalışmış olması" şartına bağlanmıştır. Bir başka deyişle Muş'a atanan bir Kur'an Kursu öğreticisi 1 yıl çalışmadıkça becayiş talebinde bulunamayacaktır. Ayrıca (Ç)-6 bendi gereğince Kur'an kursu öğreticilerinin yer değişikliği işlemleri; 1 Haziran - 1 Eylül arasında yapılabilmektedir.

GÖREVE BAŞLAYAN PERSONELİN EŞ VE SAĞLIK DURUMU NAKLİ

Bu husus, esasların (Ç)-3 maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre eş durumundan nakil isteyebilmek için fiilen bir yıl çalışmış olmak ve eşin kamu personeli olması gerekmektedir. Eşi Bağ-Kur'lu veya SSK'lı olanlar, eş durumundan nakil isteyemeyecektir. Sağlık durumundan nakil isteyebilmek için 1 yıl çalışmış olmak şartı istenmemektedir. Sağlık mazaretine ilişkin yapılan belirleme şu şekildedir: "Sağlık sebebine bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; mazeret süresince geçerli olmak üzere, personelin geçiş yapacağı biriminde ?il?de aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması, pozisyonun (çalıştığı yerde) bulunduğu ildeki devlet ve üniversite hastanesinde kendisi, eşi ve çocukları ile mevzuat uyarınca bakmakla yükümlü olduğu ana ve babasının hastalığının tedavisinin mümkün olmadığına ilişkin sağlık kurulu raporunu kuruma ibraz etmiş olması."...

BECAYİŞ İÇİN NE YAPMALISINIZ?

Becayiş için memurlar.net'in http://becayis.memurlar.net servisini kullanmanız yeterlidir. Bunun için memurlar.net'e üye olmanız, akabinde becayiş forumunu, kurum, unvan ve çalıştığınız yer bilgilerini girerek doldurmanız ve uygun bir adayın çıkmasını beklemeniz gerekmektedir. Becayiş sistemine ne kadar çok aday üye olursa, o derece faydalı sonuç alınabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber