MEB okullarında internet sorunu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Nisan 2010 00:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği okullara ücretsiz İnternet Bağlantısı verilmişti.

Türk Telekom'un özelleştirilmesinin ardından İnternet faturalarının Okul Aile birliklerince ödenmesi yöntemi denenmeye çalışıldı ise de gelen baskılar üzerine bu uygulamadan vazgeçilmiş ve ödemeler bakanlık tarafından yapılmaya başlamıştır.

MEB'in okullara sağladığı İnternet'lere koydurduğu sınırlamalar ve İnternet Hızı idareci ve öğretmenleri çıldırma noktasına getirdi.

MEB sayfalarının çok yavaş açılması bir yana MEB dışındaki sayfaların açılmaması sorunu yaşayan okullarda öğretmenler, idareciler ve öğrenciler hiçbir araştırma yapamamaktadırlar.

Birçok okul MEB'in ödediği İnternet'e rağmen kendi imkanları ile (Okul Aile Birliği) yeni ve hızlı bir hattı bağlatmaya başlamışlardır.

Birçok okul ise imkansızlık nedeniyle bu olanaktan yararlanamamaktadır. Bu duruma bakanlığın el atması ve bir çözüm bulması kaçınılmazdır. MEB parasını ödediği halde okullarını, öğretmenlerini mağdur etmemelidir. Okulların teknolojik imkanlardan yararlanabilmesi ancak bu şekilde mümkün olacaktır.

Bize ulaşan birçok kaynak aynı sorundan yakınmaktadır. MEB daha hızlı ve sınırsız İNTERNET için adım atmalıdır. Aksi halde yakın bir gelecekte boşu boşuna ücret ödemeye devam edecek duruma gelecektir. Çünkü okullar yavaş yavaş başlarının çaresine bakmaya başlamışlardır. Bu durum MEB için önemsenmesi ve ehemmiyetle ele alınması gereken bir problemlerden biridir...

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber