Adalet Bakanlığı, 2010 yılında komisyonlar arası tayin yapacak mı?

Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz yıllarda yürürlüğe koyduğu, ve bir çok kamu kurumuna örnek olan uygulamalarını bu yıl kaldırmış görünmektedir. Örneğin geçen yılın aksine, bu yıl personel alım takvimi yayımlanmamıştır. Bakanlığın açıklama yapmadığı konuladan birisi de çalışan adliye personeli ile ilgilidir. Memurlar.net forum bölümü "Adalet hizmetleri" kategorisinde yazışan üyelerin talepleri için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Nisan 2010 00:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 24.12.2008 tarihinde komisyonlar arası tayin taleplerine yönelik ilan yapmıştır. (Tıklayınız.)

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün tayin taleplerini bir havuzda toplayıp, komisyonlararası tayinlere yönelik yapmış olduğu bu çalışma eğitim durumundan veya eş durumundan veya başka sebeplerden dolayı tayin isteyenlerin bu konulardaki sıkıntılarını kısmende olsa gidermiştir.

Tayin konusunda sıkıntı yaşayan ve muvafakat alamayan ayrıca bu konuda mağdur olan Adliye Personelinin, mazeretlerinin ve mağduriyetlerinin çözümü böylece gerçekleşmiştir.

Komisyonlar arası atamalar 2009 yılında yapılmış ve Personel Genel Müdürlüğü'nün 24.12.2008 tarihinde yapmış olduğu ilandaki şartları taşıyanların bir çoğu talepte bulundukları adliyelere atanmışlardır.

Gerek özlük hakları, gerekse çalışma koşullarının fiziki yetersizliği ve çözüm bekleyen diğer sorunlarının altında ezilen Adliye Personeli'nin tayin konusundaki sıkıntısı havuz tayinleri ile kısmende olsa çözüme kavuşmuştur.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün komisyonlararası tayin taleplerini belli bir zaman takvimi içerisinde mi yoksa şartların gösterdiği duruma göre mi ilan edeceği belli değildir.

Bir çok Adliye Personeli Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün komisyonlararası tayin ilanının ne zaman verileceğini merak etmekte olup, eşlerinden veya ailesinden ya da eğitim durumlarından dolayı mağdur olan Adliye Personelleri mağduriyetlerinin çözümünü komisyonlararası tayin işlemlerinin yapılmasında görmektedirler.

Personel Genel Müdürlüğü'nün yapacağı bu ilan mazeretlerinden dolayı veya diğer sebeplerinden dolayı komisyonlararası atanmak isteyenler açısından elzem bir önem arzetmekte olup, Bakanlığın bu konuyla alakalı açıklamaları beklenmektedir.

Memurlar.Net Adalet Personeli bölümü Editörleri

ÇOTANAK ve ergun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber