Garibanlar KPSS'ye, torpilliler Ziraat Bankasına girsin

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, 13 Nisan 2010 tarihinde yaptığı açıklamada sanki bir müjde olarak personel alımlarında KPSS şartını kaldırdıklarını açıklamıştır. Memurlar.net olarak, Banka yönetiminin almış olduğu bu kararın uygun olmadığını düşünüyoruz. Bu yönde bir değişiklik yapılması için de, ortada hiçbir kamusal yarar olmadığını düşünmekteyiz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Nisan 2010 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün neredeyse tüm kamu kurumları KPSS'yi kullanarak personel alımı yapmaktadır. KPSS sınav sonuçları, müfettiş yardımcısı alımından mühendis alımına, hemşire alımından hizmetli alımına kadar tüm alanlarda kullanılmaktadır. Kamuya personel alımında tek geçer nesnel yöntem olan bu sınav, belirli bir düzeyde adalet de sağlamaktadır.

Ancak, tüm kamu kurumları hizmetli alımını dahi KPSS ile karşılamaya çalışırken, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünün sistem dışına çıkarak, istenilen kişilerin alınmasına imkan sağlayabilecek bir yöntemi "bir müjde" olarak duyurmasını anlayamamaktayız.

Müjde'nin memurlar.net üyeleri tarafından nasıl anlaşıldığına ilişkin bazı yorumları aşağıda ilgilerin dikkatine sunuyoruz. Üyelerimizin yapmış olduğu bu yorumlar, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünün kamu ciddiyetini nasıl zedelediğini ve torpile nasıl kapı araladığını göstermek açısından güzel bir örnek olduğunu düşünüyoruz.

GELEN TEPKİLER

isa cem

sonuçta ziraat bir devlet kuruluşu yani o kpss ile almazsa diğerlerine birsey söylemeye hakkımız bile yok bu sınavlar nie var kpss yi kaldırın kardesim gerçi o da hikaye herkes bir sekilde kılıfına uyduruyo ya!!!.. kpss ile yüksek puan alanları bile zaten mülakat yapıp eliyorsunuz walla kusura bakmayın ama birilerine peskeş çekmekten başka birsey degil bu yazık günah dioz yokk( haram dioz yne yokkkk:( ya artık yazmak dahi istemiyorum sınava girmek bile istemiyorum nasıl olsa bize birsey yok nasıl olsa hep üzülüyoruz o halde gerek yok diyorum artık ne yapim ki?!


hikmet_80

Benim babam Bakan,Miletvekili,Bürokrat,Büyük adam diyen insanlar ve onların yakınları KPSS'ye çalışmamakta yeteri puan alamadıkları için KPSS şartını kaldırıyorlar anlaşılan.
Hiç ballandırmanıza gerek yok bu düzenlemeyi tabiki torpil için yapıyorsunuz.
Garibana yazık ...
KPSS'ye boşuna çalışana, emek verene yazık...
Ayrıca bu düzenlemenin yargıdan döneceğini umuyorum...


kemmm.kümmm...

KPSS garibanın umudu. Desenize artık düşük gelirli aillerin çocukları için iş bulmak daha da zor.


firtinaa

yine torpil devreye girecek desinize...


befman

havada torpil kokusu var...


hkul22

kpss de az puan alırsınız çok puan alırsınız atanırsınız veya atanamazsınız ,bölümünüzle ilgili az kadro verilir veya çok kadro verilir ama bir gerçek vardır ki kpss türkiye gibi tam sistemin oturmadığı ülkelerde en adil,en objektif alım sistemidir.yani ne sorulacaksa niye kpss ile sorulmazda ayrıca sınavlar açılır ? niyedir hala anlamadım ?
1-adam 4 yıllık okuldan mezun(işletme,iktisat,maliye vs...)
2-kpss de iyi bir puan alıyor.
3-eğer extra bir şeyler sorup sınanmak istiyorsa kpss ye bu sorularda konsun.
4-sağlık raporunu alıyor sağlam diye.
eee daha ne be kardeşim.yeni bundan güzel bir sistem olurmu ? bundan adil bir sistem olurmu ? çalışan kazanır ? bu sistemden kurumlar çıkarsa a veya b kazanır belki ama ülke kaybeder arkadaşlar ülke kaybeder.


inaçma

KPSS sartının kalkmasına sevinenleri anlamam mumkun değil.KPSS kalkması demek torpılle adam almayı kolaylaştıran bir uygulamadır.
Ayrıca KPSS şartı oldugunda KPSS'den baraj puanı alamayanlar basvuramıyordu.Boylece bankanın aldıgı sınav ucretinden topladıgı hasılat fazla yuksek olmuyordu.Şimdi hiç iddiası olmayan adamlar bile 'şansını denemek için' başvuracaklardır ve soz konusu öncekıne gore en az 2 kat fazla sınav ücreti toplamıs olacaktır.
Kısa ve orta vadede tüm bankalar bu yönteme geçeceklerdir arkadaşlar.


ünsüzdüşünür

sağolsunlar torpili böyle yaparız demek istiyorlar.helal olsun


suçumuz ne???

evet torpil olacak artık durum bunu gösteriyor millet hem kpseye girsin para ödesin hemde kpsden alınmasın nasil oluyor bu iş ya yeter artık valla ayıp gerçekten ayıp kendi adamlarını koyacaklar işe bukadar açık allah yardımcımız olsun ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber