İlk KEY listesinde adı çıkmayan memur açtığı davayı kazandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Nisan 2010 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Key listesi ilk olarak 27/07/2008 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığından emekli olan bir dsavacı ismi KEY listesinde bulunmadığı için JGK aleyhine dava açmıştır. JGK, davaya Maliye Bakanlığının da müdahil edilerek başlanılmasını talep etmişse de bu karar mahkeme tarafından reddedilmiştir.

Mahkeme hakimi hak sahibi kavramına açıklık getirdikten sonra, 5664 sayılı Kanunun 3/3 bendinde yer alan "Bu süre içinde hak sahiplerine ilişkin listelerin bildirilmemesi, mükerrer veya yanlış bildirilmesi halinde hak sahiplerine karşı sorumluluk ilgili kurum veya kuruluşa aittir" hükmü gereğince JGK'nı sorumlu kurum olarak tespit etmiştir.

Mahkeme heyeti daha sonra JGK'dan konut edindirme yardımı kesintilerini talep etmiş, gelen bilgilerde 1994 ve 1995 yılı için konut edindirme yardımı tahakkuku yapılmadığı görülmüştür.

Kararın sonuç bölümünde mahkeme hakimi, emekli memura hak sahibi olduğu miktarın ödenmesi ve 2. KEY listesinde isminin çıkması halinde mükerrer ödemenin önüne geçilebilmesi için kararın bir örneğinin JGK tarafından Türkiye Emlak Bankası ve Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına bildirilmesi gerektiğine karar vermiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber