Melih Gökçek'i Etik Kuruluna Şikayet Ettik

Bilindiği üzere, Ankara Büyükşehir Belediyesi 23 Şubat'ta çıktığı itfaiye eri alım ilanı ile 325 memur alacağını duyurmuştur. İlana başvurular şahsen yapılabildi ve Türkiye'nin dört bir yanından 8 bine yakın kişi itfaiye eri alımı için başvuru yaptı. Ancak 9 Şubat 2010 tarihinde yayımlamış olduğumuz habere rağmen, Büyükşehir Belediyesi bir kamu kurumu ciddiyetine yakışmayacak şekilde, sınavı neden iptal ettiğini hala açıklamamış durumdadır.Söz konusu bu ciddiyetsiz işlem nedeniyle Etik Kuruluna başvuruda bulunduk.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Nisan 2010 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri İle Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre Büyükşehir belediye başkanları hakkındaki şikayetler için Başbakanlıkta kurulmuş bulunan Etik Kuruluna başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, iptal etmiş olduğu ilana ilişkin olarak, bugüne kadar hiç bir neden açıklamamıştır. Ortada bir mahkeme kararı da bulunmamaktadır. Dolaysıyla sınavın neden iptal edildiğinin, kamu vicdanını rahatlatacak şekilde açıklanması gerekmektedir.

Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri İle Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin "Saygınlık ve güven" başlıklı 10. maddesinde

"Kamu görevlileri, kamu yönetimine güveni sağlayacak şekilde davranırlar ve görevin gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını davranışlarıyla gösterirler. Halkın kamu hizmetine güven duygusunu zedeleyen, şüphe yaratan ve adalet ilkesine zarar veren davranışlarda bulunmaktan kaçınırlar."

"Nezaket ve saygı" başlıklı 11. maddesinde ise "Kamu görevlileri, üstleri, meslektaşları, astları, diğer personel ile hizmetten yararlananlara karşı nazik ve saygılı davranırlar ve gerekli ilgiyi gösterirler, konu yetkilerinin dışındaysa ilgili birime veya yetkiliye yönlendirirler."

hükmü yer almaktadır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi binlerce adayın başvuru yaptığı bir ilanı nedensiz iptal etmekle ve hizmetten yararlanan vatanadaşların başvurularına rağmen hiçbir açıklama yapmamakla, kamu yönetimine güven duygusunu zedelemektedir. Bir kısım adayların zihninde "acaba istenen adaylar sıralamaya giremediği için mi sınav iptal edildi" soruları oluşmuş olup, kamuya güven duygusunu zedeleyen nedensiz iptal açıklaması için Etik Kuruluna başvuruda bulunduk.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden istenen çok şey değildir. İstenen sadece, vicdanları rahatlatacak şekilde, bu sınavın neden iptal edildiğinin açıklanmasıdır. Binlerce kişinin şahsen başvuruda bulunduğu bir sınav uygulamasında, bunu beklemek çok görülmemelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber