Personel planlamasında örnek bir kurum

Ülkemizde, belediye ve üniversiteleri saymaz isek, 200'e yakın kamu kurumu bulunmaktadır. Bu kurumlar, 27 bakanlığın ya ilgili ya ilişkili ya da bağlı kuruluşudur. Ancak, hiçbir bakanlığın personel planlaması bulunmamaktadır. Yani 2010 yılı içerisinde hangi personele ihtiyaçlarının olduğunu gösteren, bu ihtiyacın hangi şekilde karşılanacağını tespit eden bir planlama yapılamamaktadır. Bunun tek istisnası Çevre ve Orman Bakanlığıdır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Nisan 2010 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz hafta internet sitesinden yaptığı açıklama ile 2010 yılı içerisinde ihtiyaç duyduğu personeli tek tek açıklamıştır. Yapılan açıklamada, hangi statüde personele ihtiyaç bulunduğu ile ihtiyaç bulunan illere de, yer verilmiştir. İlan edilen ihtiyaçların memur kısmı ÖSYM tarafından yürütülen KPSS tercih işlemleriyle alınacaktır. 4/B'li kısım için ise, Çevre ve Orman Bakanlığı ilana çıkacaktır. Şartları tutan adaylar KPSS puanlarına göre yerleştirilecektir.

Eksiklikleri bulunsa da Çevre ve Orman Bakanlığının bu uygulaması, bugüne kadar hiçbir açıklama yapmayan diğer amu kurumları düşünüldüğünde, gerçekten de takdir edilecek niteliktedir.

KPSS'de dahi, yılın hangi aylarında personel alınacağı, ancak 2010 yılı itibariyle hayata geçirilebilmiştir. Bu düzenleme bile, sadece memur ve 399'a tabi sözleşmeli personel pozisyonları kapmakta, 4/B'li pozisyonları kapsamamaktadır.

Bu nedenle Çevre ve Orman Bakanlığının yaptığı açıklamayı önemsiyor ve tüm kurumlara örnek olmasını diliyoruz.

Çevre ve Orman Bakanlığının 2010 yılı personel ihtiyaç listesi için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber