Bir yıldır tamamlanamayan ek ders sorunu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mayıs 2010 01:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıl 2009, aylardan Mayıs, Eğitim sendikaları Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunuyorlar. Konu memurlar.net'te ?3 sendikadan MEB'e çağrı: Ek dersler için açıklama yapın? başlığıyla yayımlanıyor.

Bir sendika açıklamanın yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığına yazı yazıyor. Konu özeti: Özellikle bu aylarda öğrencilerin sınava hazırlanmak için okula gelmemesi durumunda yani sınıfta hiç öğrenci olmaması durumunda ek ders ücreti ödenip ödenmeyeceği. Öğretmen o saatte ders programına göre okula gelmek zorunda. Öğrenci gelip gelmeyeceğini önceden tahmin etmesi tabii ki mümkün değil. Bu durumda öğretmenin ek ders ücretini kesmenin doğru olmayacağını belirtiyor.

Ve açıklamalarını; ?Öğretmenlerin bütçe yamama merkezi olarak görülmesine şiddetle karşı çıkmakla beraber, bu durumun düzeltilmesi için yol yakınken eğitimciler adına bakanlığı uyarmak istiyoruz.? Diye bitiriyor.

Başvuruya bakanlıktan cevap geliyor. Aşağıda da yayımladığımız cevapta;

? Söz konusu sorunun çözümüne yönelik olarak ilgili mevzuatında değişiklik yapılması yönünde çalışma yapılarak bir taslak hazırlanmış olup, görüşleri alınmak üzere Maliye Bakanlığına gönderilen taslak halen bu Bakanlıkta değerlendirilmektedir.?

Bu nasıl değerlendirmedir ki bir yıldır sonuçlanmadı. Bu taslağın akıbetini bakanlık takip etmiş midir acaba?

  • Yüksek Lisans ve Doktora yapan öğretmenlere verilen ek ders fazlalığı iptal edilirken,
  • Bir gün okula gelmeyince sadece o güne ait ek ders kesilirken yeni uygulamada o güne ait tüm derslerin ek dersten kesilmesi uygulaması getirilirken,
  • Mesleki çalışma dönemlerini 15 gün ile kısıtlayıp artan günlerdeki ek dersleri keserken

Anında karar verenler konu öğretmenin suçu olmadan yapılamayan dersler için yani bakanlıkça verilen izin nedeniyle öğrencilere tatil edilen günler için öğretmenin mağdur edilmesi neden bu kadar çok düşünmektedirler?

Acaba öğretmenlerin ek-ders ücretleri bütçeye yama yapmak için mi kullanılmaktadır?

Bakanlık cevabi yazısında bunun bir sorun olduğunu kabul etmektedir. Durum bakanlıkça da sorun olarak görülmekte olduğuna göre çözüm için daha ciddi girişimlerde bulunulması gerekmektedir. En azından başvurularının akıbetini kamuoyuyla paylaşmalıdırlar.

Bu Maliye Bakanlığı uzaydan gelmediğine, aynı kabinenin üyesi olduğuna, üstelik bu kabine en çok eğitime önem verdiğine (!) göre sorunu çözmek zor olmasa gerek?

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber