Yardımcı Doçentlere İlişkin Son Haber

Bir dereceye ilişkin düzenleme çıkarken, yardımcı doçentlerin yaşadığı sorunların çözümlenmesine yönelik olarak iki kez haber yaptık. Yine bize gelen bilgilere göre çok sayıda yardımcı doçent bireysel olarak TBMM'de girişimlerde bulundu. Ne yazıkki, yapılan haber ve gösterilen çabalara rağmen sorun yine çözülememişti. Bugün, bu sorun, AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt tarafından TBMM'de yeniden gündeme getirildi. Bu konuşma Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından cevaplandı. Ayrıntılar için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 22 Şubat 2005 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK Yasası'nın yeniden Meclis gündemine gelmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında saat 15.00'te toplandı. Yakut, gündeme geçmeden önce 3 milletvekiline söz verdi. AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt'un, üniversitelerde yardımcı doçentlerin atama ve kadro sorununa ilişkin gündemdışı konuşmasını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye geri gönderilen YÖK Yasası'nda, konuyla ilgili düzenlemeler yapıldığını hatırlattı.

Yardımcı doçentlerin mağduriyetinin önlenmesine ilişkin bu düzenlemelerin, geri gönderilen maddeler arasında bulunmadığını ifade eden Çelik, ''Bu yasa, TBMM gündemine gelmelidir. Geldiğinde de bu konudaki sıkıntılar giderilecektir'' dedi.

Üniversitelere öğretim üyesi yetiştirilmesi yönündeki çalışmaların sürdüğünü ifade eden Çelik, hem yeni açılacak üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacının karşılanması hem de mevcut kadroların güçlendirilmesi için bu yöndeki gayretlerinin devam edeceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber