MEB, KPSS'yi kaldırabilir mi?

Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu'nun, KPSS'nin, öğretmen adayları için kaldırılması amacıyla çalışma başlattığı yönündeki bir haber, geçen hafta tüm internet sitelerinde yer almıştır. Çoğu site kaynak göstermemiş olsa da, bu haberlerin tek kaynağı, 13 Mayıs 2010 tarihli Habertürk gazetesidir. Haberde, Bakanın bürokratlarıyla yaptığı bir toplantı ve bazı öğretmen adaylarından giden mesajlar dışında, başka bir detaya yer verilmemiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mayıs 2010 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS, 1999 yılından bu yana merkezi olarak uygulanmaktadır.1999 öncesinde de yine başka bir seçme sınavı uygulamaktaydı. 2010 yılını da dahil edersek, KPSS sistemi 11 yıldan bu yana uygulanmaktadır.

Bu sistemin veya seçme sınavı yönetiminin, bu kadar uzun yıldır devam etmesinin tek nedeni, eldeki en objektif kriter olmasındandır.

Talebin atama yapılacak kadro sayısından fazla olduğu tüm durumlarda, mutlak surette bir seçme kriterinin uygulanması gerekmektedir. Seçme kriteri, sadece sınav puanı şeklinde olabileceği gibi; akademik personel atamalarında kullanılan, merkezi sınav puanı (ALES), mezuniyet puanı ve yabancı dil puanının belirli oranlarda etkide bulunduğu değerlendirme puanı şeklinde de olabilir. Öğretmen ve diğer memur alımlarında şuan için sadece, seçme kriteri olarak, sınav puanı kullanılmaktadır. Ayrıca, MEB, eğitim kurumlarına yönetici atamalarında da sadece sınav puanını kullanmaktadır.

Memurlar.net olarak,

- MEB'in, eğitim kurumlarına yönetici atamalarında sadece sınav puanını kriter olarak kullandığı,
- KPSS'nin, talebin atama yapılacak kadro sayısından fazla olduğu tüm durumlarda uygulanabilecek en objektif kriter olduğu,
- KPSS'nin kaldırılıp yerine yeni bir seçme yönetiminin getirilmesinin daha büyük bir tartışmaya neden olunabileceği,

hususları göz önüne alındığında, KPSS'nin kaldırılmasına pek ihtimal vermediğimizi belirtmek isteriz.

 

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber