Onsekiz Yaşını Dolduran Erkek Çocuğun Tedavi Yardımı

Soru: Memur olarak çalışıyorum. Oğlum 18 yaşını geçti ama üniversiteye hazırlanıyor. Bu çerçevede dersaneye gönderiyorum. Çocuğumun tedavi giderlerini ben karşılayabilir miyim?
Cevap: Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalışan memurların tedavi yardımlarına ilişkin düzenleme 657'nin 209'uncu maddesinde yer almıştır. Devamı için tıklayınız.

Haber Giriş : 27 Şubat 2005 00:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu maddede;

1-Devlet memurlarının,
2-Herhangi bir şekilde sağlık yardımından yararlanmayan ve bakmakla yükümlü bulundukları ana baba ve ikiden fazla dahi olsa aile yardımı ödeneğine müstehak çocuklarının,
tedavi yardımlarının kurumlarınca sağlanacağı belirtilmiştir.

Maddede geçen "aile yardımı ödeneğine müstehak" ibaresi ise Kanunun 206'ncı maddesinde düzenlemiş ve aşağıdaki dört halde çocuk için aile yardımı ödeneğinin verilmeyeceği belirtilmiştir.

1. Evlenen çocuklar.
2. 19 yaşını dolduran çocuklar, (19 yaşını bitirdiği halde evlenmemiş kız çocuklarına 25 yaşını dolduruncaya ve yüksek öğrenim yapmakta bulunan erkek çocuklar için 25 yaşını geçmemek üzere öğrenimlerini bitirinceye kadar ve çalışamayacak derecede malullükleri resmi sağlık kurulu raporu ile tesbit edilenler için süresiz olarak ödeneğin verilmesine devam olunur.).
3. Kendileri hesabına ticaret yapan veya gerçek veya tüzel kişiler yanında her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışan çocuklar (Öğrenim yapmakta iken tatil devresinde çalışanlar hariç).
4. Burs alan veya devletçe okutulan çocuklar.

Bu hükümler çerçevesinde, erkek çocuğunuzun 19 yaşını bitirmesi halinde sağlık yardımından faydalanması mümkün değildir. Ancak, erkek çocuğunuzun sağlık yardımından faydalanabilmesi için; 1- Yüksek öğrenim yapması (25 yaşını geçmemek üzere), 2- Çalışamayacak derecede malullükleri resmi sağlık kurulu raporu ile tespit edilmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber