PTT'de, eş durumu naklinde memur sınırlaması kaldırıldı

PTT Genel Müdürlüğü, merkez ve taşra teşkilatında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi olarak istihdam edilen personeli kapsayan yönetmeliği değiştirdi. Yapılan değişiklikte bir çok yeni standart getirildi. Bunlardan en önemlilerinden birisi KPSS adayları için... Yeni düzenlemeye göre KPSS ile PTT'deki memur kadrolarına yapılacak atamalarda 4 yıllık yüksek okul mezunu olma şartı getirildi. Diğer düzenleme ise çalışan personele yönelik. Buna göre eş durumundan nakil isteyebilmek için eşin "memur" olarak çalışması sınırlaması kaldırıldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Temmuz 2010 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4 YILLIK LİSANS MEZUNLARI MEMUR OLABİLECEK

Önceki yönetmelik düzenlemesinde, KPSS ile memur kadrolarına yapılacak atamalarda "En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak" şartı yer alıyorken, yeni düzenlemede bu şart "1) En az dört yıllık yüksekokul mezunu olmak,? şeklinde değiştirilmiştir.

LİSE MEZUNLARI DAĞITICI OLAMAYACAK

Önceki yönetmelik hükünde, KPSS ile Dağıtıcı kadrosuna atama yapılırken şu şartlar aranıyordu.

"j) Dağıtıcı olarak atanabilmek için;
1) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
2) Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında görev yapabilecek derecede sağlıklı olmak,
3) 31 yaşından gün almamış olmak"

Yeni düzenleme ise şu şekildedir:

"?j) Dağıtıcı olarak atanabilmek için;
1) En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak,
2) Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında görev yapabilecek derecede sağlıklı olmak,
3) 30 yaşını doldurmamış olmak,?

Dikkat edileceği üzere Dağıtıcılık için iki yıllık yüksek okul mezunu olma şartı getirilmiştir.

ŞOFÖRLÜĞE ATAMA ŞARTI DEĞİŞMEDİ

Şoför kadrolarına daha önce lise ve dengi okul mezunları başvurabiliyordu. Bu şartta bir değişiklik yapılmamıştır. Ancak önceki düzenlemede "2) En az (B) sınıfı düzeyinde sürücü belgesine sahip olmak," şeklinde olan hüküm "2) Hizmet için gerekli sürücü belgesine sahip olmak,? şeklinde değiştirilmiştir.

BAŞKA KURUMLARDAN NAKLEN ATAMALAR

Önceki yönetmelik düzenlemesine göre; Başka kurum ve kuruluşlardan PTT'ye naklen veya yeniden atanabilmek için;

a) Adaylığı kaldırılmış olmak,
b) Son sicil notu olumlu ve son üç yıllık sicil not ortalaması ile başarı değerlendirmesi yetmiş altı puandan aşağı olmamak,
c) Görev yaptığı son beş yıl içinde uyarma ve kınama hariç disiplin cezası almamış olmak,
ç) Yeniden görev talebinde bulunanların görevden ayrıldığı tarih ile yeniden talepte bulunduğu tarih arasında 10 yıl geçmemiş ve 45 yaşını doldurmamış olmak,
şartları aranıyordu.

Yeni düzenlemede, a ve b bendinde değişilik yapılmamıştır. Ancak (c) bendinde yer alan 5 yıllık süre kaldırılmıştır. Buna göre görev yaptığı sürenin tümünde "uyarma ve kınama hariç disiplin cezası almış olanların" naklen geçişi yapılmayacak.

Ayrıca, (ç) bendi yürürlükten kaldırılmıştır. Yani 10 yıl sınırlaması aranmayacaktır.

İSTİFA SONRASI DÖNÜŞLERE STANDART

Önceki yönetmelik düzenlemesinde, PTT'den istifa edip de geri dönmek isteyenler için bir standart bulunmuyordu. Bu konuda 4 maddelik yeni standart getirilmiştir. 4 madde şu şekilde...

Kuruluşa yeniden görev talebiyle atanabilmek için;
a) Son sicil notu olumlu ve son üç yıllık sicil not ortalaması ile başarı değerlendirmesi yetmiş altı puandan aşağı olmamak,
b) Görev yaptığı süre içerisinde uyarma ve kınama hariç disiplin cezası almamış olmak,
c) Talepte bulunanların görevden ayrıldığı tarih ile yeniden talepte bulunduğu tarih arasında 10 yıl geçmemiş olmak,
ç) 45 yaşını doldurmamış olmak,

İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMEDE BİRİM SINIRLAMASI KALDIRILDI

Önceki yönetmelik düzenlemesine göre, bulundukları birimde talep tarihi itibariyle en az iki yıl çalışan personel yer değiştirme suretiyle atama isteğinde bulunabiliyordu. Bu ifadede yer alan "birim" ifadesi ?il sınırları içerisinde? olarak değiştirilmiştir.

EŞ DURUMU NAKLİNDE MEMUR SINIRLAMASI KALDIRILDI

Önceki yönetmelik düzenlemesinde, "Eş durumuna dayanarak personelin yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için; aile nüfus kayıt örneği ile birlikte, eşinin 8/6/1984 tarihli ve 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye tabi bir kurumda memur statüsünde çalıştığını belgelemesi gerekmektedir." hükmü yer almaktaydı. Bu ifadede yer alan "memur statüsünde" ibaresi çıkarılmıştır. Buna göre eşi bir kamu kurumunda sözleşmeli veya işçi olarak çalışanlar da nakil isteyebilecektir.

GEÇİCİ 1. MADDE KALDIRILDI

PTT yönetmeliği 1 Aralık 2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu yönetmeliğin geçici birinci maddesi şu şekildedir: "Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinde görevde bulunan Başmüdür ve Başmüdür Yardımcılarından bulunduğu görev yerinde aynı unvanla beş yılını dolduranların, ilk yer değiştirme suretiyle atama döneminde süreye bağlı yer değiştirmeleri yapılır.". İşte bu hüküm kaldırılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber