Danıştay'dan, 'tam gün' için 5 günde karar

Tam gün yasa tasarısı tüm memurlar içinde sadece 4 bin kişiyi ilgilendirmektedir. Anayasa Mahkemesinin yasanın bazı hükümlerini iptal etmesi üzerine, Sağlık Bakanlığı bir basın açıklaması yaparak Anayasa Mahkemesi kararının, sadece üniversitelerde görevli öğretim elemanları yönünden serbestiyet getirdiğini, kamudaki doktolara yönelik muayenehane yasağının devam ettiğini belirtti. Yapılan açıklama bir basın açıklaması olmasına rağmen, hukuk tarihinde ilk kez, bu açıklama kesin ve yürütülmesi zorunlu işlem kapsamında değerlendirildi ve TTB'nin başvuru üzerine de normalde en az 6 ay sürmesi gereken dava 5 günde sonuçlandırıldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Temmuz 2010 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay Beşinci Dairesi ilk kez 5 günde karar verdi.

16 Temmuz 2010 tarihli Sağlık Bakanlığı açıklamasının iptali için açılan davada 5 gün içinde gerekçeli karar verildi.

Karar ile, bir bakanlık tarafından yapılan basın açıklaması, kesin ve yürütülmesi zorunlu işlem kapsamında değerlendirildi. 5 üyeli Danıştay Beşinci Dairesinde sadece bir üye, açıklamanın kesin ve yürütülmesi zorunlu bir işlem kapsamında olmadığını belirtti.

5 gün içerisinde verilen kararın gerekçesinin yazılmış olması sanıyoruz ki danıştay tarihinde de yine bir ilktir.

Danıştay 5. Dairesi, Sağlık Bakanlığının savunmasını bile almaya gerek duymaksızın, Anayasa Mahkemesi kararının tüm doktolara uygulanması gerektiğini belirtti.

Toplam 4 bin civarında doktoru ilgilendiren uygulamaya ilişkin olarak hukuk otoritelerinin bu derece hızlı davranması, bekleyen binlerce dava düşünüldüğünde, adalet duygusunu zedeleyecek niteliktedir.

Kararı görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber