MEB, sınav kazananları Anadolu Liselerine atamalıdır

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Temmuz 2010 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB'de Anadolu Lisesi öğretmenlerine sınavın kaldırılmayı planladığını ?MEB, Anadolu Liselerine sınavla öğretmen alımını kaldırıyor? başlığıyla yayımlamıştık.

Bilindiği gibi Anadolu Liselerine öğretmen seçimi için 27.12.2009'da sınav yapılmıştı. Bu sınavdan sonra bir grup öğretmenin ataması gerçekleştirilmişti. Sınav kazandığı halde atanamayan bir çok öğretmen ise atama hakkı beklemektedir. Sınav başarı puanının 40'a indirilmesi nedeniyle neredeyse tüm adayların kazandığı bu sınavlara göre atamalar hem sınav puanı hem de değerlendirme puanı toplamı üzerinden yapılmaktadır.

MEB'de yönetmelik değişikliği vardır. Bu değişiklik yürürlüğe girmeden yeni bir atama yapılması kaçınılmazdır. Nedenine gelince;

Bu yıl 200'ün üzerinde okul Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür. Fakat bu okullarımızdaki dönüştürmeler norm kadro düzenlemelerinden sonra yapıldığından tek bir Anadolu Lisesi öğretmeni atanmamıştır. Burada ilk akla gelen Anadolu Liselerinde sınav kalkarsa o okulun öğretmenlerinin derse gireceği gelebilir. Burada haklılık payı da vardır fakat dönüştürülen bir çok okulda Genel lise öğretmeni açığı dahi çoktur. Yani öğrenci sınav kazanıp Anadolu Lisesine geleceği halde okulda öğretmensizlikle karşı karşıya kalacaktır. Bu nedenle özellikle bu okullarımızın kadrolarının doldurulması amacıyla önce norm kadroları düzenlenmeli sonra da sınava dayalı son bir atama gerçekleştirilmelidir. Böylece sınav kazanan özellikle de yüksek puan alan adaylara bir kez daha atanma olanağı verilmiş olacaktır.

Bu yapılırken bu kurumlarda bulunan mevcut öğretmenlerin norm kadro fazlası durumuna düşüp düşmeyeceği de göz önüne alınmalı ve norm kadro hesabı Genel ve Anadolu Lisesi toplamı üzerinden değerlendirilmelidir.

Burada en önemli amaç sınavla bu okula gelen öğrencilerin mağdur edilmemesi olmalıdır. Bakanlık yönetmeliği kısa sürede yayımlayacaksa bu konuda geçici bir madde konularak da sorunun çözümlenmesi mümkündür.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber