MEB'de önce mağdur et, sonra sevindir politikasına devam

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Temmuz 2010 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB'de yıllardır süre gelen önce mağdur et sonra sevindir politikası devam ediyor. MEB Hüseyin ÇELİK'in son zamanlarında Özür grubunda İl Emri'ni kaldırmıştı.

Bakan ÇUBUKÇU göreve başladıktan sonra yapılan ilk özür grubu yer değiştirmelerde İl Emri sorunu ayyuka çıkmış, tüm sendikaları ve mağdurları hareketlendirmişti.

Bir öğretmenin feryadının kendisini çok etkilediğini söyleyen bakan ÇUBUKÇU İl Emri uygulamasını yeniden getirmişti sorunlu olarak da olsa?

Bu yıl yönetmelik değişti ve yönetmelikte il emri diye tek bir hüküm yoktu. Özür grubu yer değiştirme dönemi başladı yine aynı sorun gündeme geldi? Yine aynı feryatlar yine aynı açıklamalar derken bakanlık yine direndi ve sonunda İl Emri'ni getirdi.

Şimdi soruyorum; Geçen yıl bu sorun yaşandığında işe el atan bakan ÇUBUKÇU ve bürokratları bu yıl da aynı sorunun yaşanacağını göremediler mi? Eğer İl Emrini uygun görmüyorlarsa baskılar sonucu neden geri adım attılar? Eğer il emri olması gereken bir şey olduğuna inanıyorlarsa (ki bu yönde hareket olduğuna göre öyle?) bu hükmü yönetmelik ya da kılavuz hazırlarken neden göz ardı ettiler?

Bugün yıllardır sizi kadroya alacağız diye oyalanan Sözleşmeli Öğretmenler vekil imamların kadroya geçmesi sonucu büyük bir şok yaşadıkları gibi kendileri ile ilgili en küçük adım atılmadan meclisin kapanması ile daha büyük bir şok yaşamışlardır.

Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının yanlış olduğunu, bu uygulama başlamasa idi MEB'in zorunlu olarak kadrolu öğretmen alması gerektiğini, bu öğretmenlerin kadroya alınması ile onlara ekstra bir şey verilmiş olmayacağını, hak ettiklerinin teslim edileceğini vurgularken, kadrolu öğretmenin maliyetinin sözleşmeli öğretmenden daha fazla olduğuna da işaret etmiştik.

Yıllarca kadrolu yönetici atanmadı, sınava dayalı atama yapılınca herkes bir sevindirik oldu, hakları olduğu halde bu kadrolar?

SBS yanlıştır çocuklarımızı mahvediyoruz dedik, kaldırılınca hep beraber sevindik, böyle bir belanın daha önce başımızda zaten olmadığını unutarak?

İşte yıllardır aynı taktik var ortada önce mağdur ediliyoruz sonra da hakkımız teslim edilince sorunumuz çözüldü, ne güzel oldu diyor takdir ediyoruz?

Bu ; ?Allah sevdiği kuluna önce eşeğini kaybettirir, sonra da buldururmuş? sözünü hatırlatıyor aslında?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber