Her dersanenin KPSS birincisi var, bu nasıl oluyor?

2010 KPSS Lisans sonuçları dün itibariyle açıklandı. Bir çok adayın sınav sonuç kağıdında yüze yakın puan bulunmaktadır. Bir çok yayıncı, bunlardan birisini seçerek KPSS birincisini çıkardığını belirtmektedir. Örneğin sitemizde yer alan bir haberde, KPSS birincisi Tarım Bakanlığında çalışmak istediğini belirtmiş olmasına rağmen, haber metninde bu adayın hangi alandan birinci olduğu belirtilmemiştir. Memur atamalarında kullanılacak olan puan sadece KPSS3'tür. Öğretmenlik atamalarında ise KPSS10 puanı kullanılacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ağustos 2010 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatırlanacağı üzere KPSS Lisans sınavı 2 günde 4 oturumda yapılmıştır.

KPSS3 PUANI: Cumartesi sabah oturumuna katılan tüm adaylar için KPSS3 puanı oluşacaktır. Bu puan, öğretmenlik ve müfettiş yard. gibi meslekler hariç tüm memur atamalarında kullanılacaktır.

KPSS10 PUANI: Cumartesi öğleden sonraki oturuma katılan adaylar için oluşan puandır. Öğretmenlik atamalarında kullanılacak puan ise budur.

DİĞER KPSS PUANLARI: KPSS1, 2, 4, 5, vb. diğer tüm puanlar müfettiş, uzman ve denetmen yardımcılıkları gibi KPSS-A kadrolarında kulanılacaktır. Hangi kurumun hangi puanı kullanacağı sınav ilan duyurusunda yer alacaktır. Geçtiğimiz yıllardaki benzer ilanlara bakarak hangi kamu kurumunun hangi puan türüne göre alım yapacağını tahmin etmek mümkündür. Bunun için ilan.memurlar.net servisinin arama bölümü kullanılabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber