Sınavla yeniden okul müdürü ataması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ağustos 2010 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir Sen Sendikasının İstanbul Şube başkanları İstanbul İl Milli Eğitim Müdürünü ziyaret ederek bazı taleplerde bulunmuşlardır.

Bu taleplerden bir tanesi de sınav kazanıp puanı yetmediği ya da başvurmadığı için müdür ve müdür yardımcısı olamayanların il dışı yer değiştirmeler yapılmadan atanmaları.

Bilindiği gibi yönetmelik gereği sınava dayalı atamalarda yetki tamamen valiliklere ait ve ihtiyaç duydukları zamanlarda atama yapabilmektedirler.

Türkiye'de ilk kez uygulanacak olan İller arası yönetici atamaları ise yönetmeliğin 33.maddesi gereği yılda bir kez ve Eylül-Ekim aylarında yapılacaktır.

Sendikanın talebi ilk bakışta sınav kazananların hak kaybına uğramaması adına yerinde görülse de iller arası yer değiştirme bekleyen yöneticiler de düşünüldüğünde çok mantıklı görülmemektedir.

Böyle bir uygulama ya da talep sendikaların yönetmelik hazırlanması sırasında ısrarla ve ortak bir dille savundukları İller arası yer değiştirmelerin sabote edilmesi anlamı taşıyacaktır.

Şöyle ki;

Bu girişim İstanbul'da olduğuna göre İstanbul'dan hareket edelim. İstanbul ?da şu anda 200'e yakın okulun müdürlük, bir çok okulun müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı kadrosu açık bulunmaktadır. Sınavla atama yapıldığı taktirde bu açıklar dolacaktır. Yani iller arasına boş kadro kalmayacaktır. Böylece yönetici olarak İstanbul'a gelmek isteyen yöneticilerin hayalleri suya düşecektir. Diğer iller de aynı uygulamayı yaparlarsa ülke genelinde neredeyse iller arası hiç atama yapılamayacaktır.

Bu talebin tersi gerçekleşirse ne olur?

İller arası yer değiştirmeler Eylül-Ekim ayında tamamlanır ve daha sonra sınava dayalı atama yapılırsa uygulama daha yerinde olacaktır çünkü:

İller arası yer değiştirme açılır ve bir kısım yönetici iller yer değiştirirlerse onlardan boşalacak kadrolara da sınava dayalı atama yapılabilir. Böylece sistem iki taraflı işlemiş olur. Örneğin İstanbul'a 150 müdür il dışından gelirse en azından muhtemeldir ki il dışına giden bir o kadar müdür sayısı ortaya çıkacaktır? Bu kadrolara da sınava dayalı atama yapılabilecektir.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bu konuda yani sınava dayalı atamanın iller arasından önce yapılması talebinin uygun görüldüğüne ilişkin gelen bilgilerin doğruluğu halinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün konuyu bir kez daha düşünmesi yerinde olacaktır?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber